Albirea dinților cu Laser. Ce este, care sunt avantajele, cât durează și alte informații utile
În zilele noastre accesul la servicii stomatologice de orice fel este mult simplificat. De aceea, cei mai mulți dintre pacienții cu vârste peste 18 ani, solicită nu doar tratamente clasice, ci și proceduri de albire a dinților. Cum albirea dintilor cu Laser este una dintre cele mai rapide și eficiente metode, ne-am gândit să venim cu câteva informații și detalii despre acest tip de tratament stomatologic.
Ce este albirea dinților cu Laser?
Există mai multe proceduri de albire a dintilor. Cele clasice presupuneau folosirea unor lămpi sau aplicarea unor gutiere cu geluri de albire, în diverse concentrații, procedură care necesita mai multe intervenții și sensibiliza dantura o perioada mai mare.
În prezent, pentru a putea obține rezultate cât mai bune în tratamentul de albire dinților, într-un timp mult mai scurt, într-o singura intervenție și cu mai multe nuanțe, se poate apela la proceduri de albire a dinților cu laser.
Procedura în albirea dinților cu Laser
Albirea dinților cu laser este un tratament de albire a dinților în care se utilizează o substanță de albire și diverse variante de laser dentar. Procedura implica aplicarea substanței de albire, care este un peroxid de hidrogen, cu concentrații ce variază între 25 și 40%, pe fiecare dinte și activarea ei cu ajutorul unui laser care generează
o anumită căldură, ce sporește acțiunea, accelerează procesul și crește eficacitatea intervenției.
Cât durează procedura?
Tratamentul de albire a dinților durează, în funcție de nevoile specifice pacientului, substanța folosită și tipul aparatului laser, 40 de minute, maximum o oră. Pentru a putea utiliza procedura de albire a dinților cu laser și a obține rezultatele dorite, este necesară o evaluare minuțioasă a stării de sănătate a întregii danturi și pregătirea dentiției pentru intervenție. Albirea se poate face doar pe anumiți pacienți și pe o dantură în perfectă stare de sănătate.
Care sunt avantajele oferite de albirea dinților cu Laser?
Fiind vorba despre cea mai avansată metodă de albire a dinților, terapia cu laser vine cu o serie de avantaje, care merită să fie luate în calcul de orice pacient interesat de procedură. Printre cele mai importante menționăm:
● pot fi îndepărtate pete dentare și culoarea dinților poate fi uniformizată;
● se aplică pe fiecare dinte în parte;
● este cea mai rapidă metodă pentru albirea dinților;
● albirea dorită poate fi obținută într-o singură ședință;
● dinții sunt sensibili mai puțin timp după intervenție;
● se pot albi dinții cu 6 până la 12 nuanțe;
● rezultatele durează 2-3 ani, dacă sunt respectate recomandările.
Când se poate apela la albirea dinților?
Albirea dentară profesională cu laser este indicată doar pacienților care au o stare de sănătate a dinților perfectă, numai după efectuarea tuturor tratamentelo necesare și curățirea profesionale a dinților, prin periaj, detartraj, airflow. Albirea dinților este o procedură recomandată persoanelor care au pete pe dinți, cauzate de obiceiuri alimentare, administrării anumitor medicamente sau unor traumatisme.
Este albirea dinților cu Laser și pentru seniori?
De albirea dinților pot beneficia și persoanele care înaintează în vârstă și în cazul cărora modificarea coloraturii dinților este un proces normal și natural, datorat subțierii smaltului și modificării culorii dentinei.
Nu pot apela la albire dentară persoanele care suferă de afecțiuni hepatice și hematologice, femeile însărcinate și care alăptează, persoanele care nu au încă 18 ani, pacienții alergici la substanțele care sunt folosite la albire, persoanele care se află sub anumite forme de medicamentație, ce afectează coloratura dinților, persoanele în cazul cărora retracția gingivală este mai avansată etc.
Care sunt recomandările și contraindicațiile după o intervenție de albire a dinților?
Pentru a păstra cât mai mult timp posibil rezultatul obținut prin intervenția de albire a dinților este foarte important să respectați recomandările medicului.
Acestea includ: realizarea unei igiene dentare cât mai corecte, evitarea consumului de băuturi care pot colora dinții, precum vinul roșu, ceaiul, cafeaua, renuntarea la fumat.
Întrucât în primele 24 de ore după intervenție sau chiar câteva zile după există o sensibilitate dentară, uneori poate fi necesară administrare unor medicamente antiinflamtoare nesteroidinene.
La cât timp se poate relua tratamentul de albire a dinților?
Durata rezultatelor și protecția dinților duc la recomandarea de a efectua acest gen de intervenție stomatologică la 2-3 ani. Dacă sunt respectate obiceiurile specificate de medicul stomatolog acesta este termenul cel mai bun pentru a apela din nou la onouă procedură de albire a dinților.
Dacă doriți să aflați mai multe despre tratamentul de albire a dinților cu laser, soluțiile și aparatura utilizata la Omega OmniDent, nu ezitați să ne contactați!