Albirea dintilor

Albirea dintilor este o procedura care da stralucire dintilor patati, decolorati sau, in general, ingalbeniti si poate fi aplicata asupra dintilor vitali, cu o structura a dintelui nedeteriorata.

Noile materiale si tehnologia LASER, disponibila in clinicile stomatologice Omega Omnident, usureaza cu mult drumul catre un zambet mai alb, mai stralucitor.

Clinica Omega Omnident va pune la dispozitie doua protocoale de albire a dintilor, ambele sigure si estetice, pentru ca voi sa va recastigati zambetul increzator in cel mai scurt timp:

  • Albirea dintilor cu LASER in cabinet;
  • Albirea dintilor acasa- folosind substanta specifica, aplicata conform unei proceduri recomandate de medicul dentist.

Albirea dintilor cu LASER

Albirea dintilor cu LASER este o procedura stomatologica ce implica aplicarea pe dinti a unei substante de albire, care sub actiunea caldurii generate de un laser, accelereaza procesul de albire. Eficacitatea interventiei este influentata de tipul de substanta folosit, care poate fi un gel de peroxid de hidrogen cu concentratie intre 25 si 40 % si varianta de laser utilizata.

Albirea dintilor cu LASER se realizeaza doar in cabinet

Acest tip de tratament poate fi efectuat doar in cabinetul unui medic stomatolog. Interventia va fi realizata numai dupa o consultatie stomatologica amanuntita si numai dupa eliminarea tuturor problemelor dentare existente.

Protocolul Albirii dintilor cu LASER

Pentru tratamentul de albire a dintilor cu LASER medicul stomatolog va aplica un protocol specific.

Etapa 1 in albirea dintilor cu LASER : Protejarea gingiilor

Acesta implică folosirea unui aparat de protectie din cauciuc sau plastic care are rolul de a mentine gura deschisa. Apoi, pentru a proteja gingiile de solutia de albire va fi aplicata o bariera asupra acestora, respectiv un gel care se intareste.

Etapa 2: Aplicarea substantei de albire si utilizarea LASER-ului pentru activare

Cu ajutorul unei seringi stomatologul va aplica o substanta de albire pe partea exterioara a dintilor. Dupa care va folosi un laser stilou pentru a activa compusul. Acesta va fi trecut peste fiecare dinte.

Dupa ce vor fi tratati toti dintii, medicul va mai lasa substanta cateva minute, abia apoi va trece la curatarea solutiei folosind un instrument de vid. In functie de rezultatele dorite operatia va fi repetata de inca doua ori.

Etapa 3: Indepartarea substantei active de albire a dintilor

Atunci cand interventia de albire a dintilor cu LASER a fost incheiata, va fi indepartat usor stratul de protectie a gingiilor si pacientul va fi rugat sa clateasca gura cu apa.

Cat dureaza sedinta de albire a dintilor la cabinet? Cat dureaza rezultatul?

O sedinta de albire a dintilor de acest tip dureaza aproximativ o ora. Costurile interventiei sunt influentate de manopera medicului stomatolog si de tipul de substanta si aparatura folosite. Efectele obținute rezistă de la 6 luni pana la cativa ani.

Cat dureaza sedinta de albire a dintilor la cabinet? Cat dureaza rezultatul?

Precautii si recomandari

Dupa acest tip de tratament in cele mai multe cazuri creste sensibilitatea dentara, care poate fi una moderata sau chiar ridicata. Aceasta sensibilitate poate dura cateva zile si, daca devine suparatoare, medicul poate da o prescriptie medicala cu medicamente.

Nu toate persoanele sunt candidati potriviti pentru acest tip de procedura de albire a dintilor cu LASER. Iar la unele persoane, datorită obiceiurilor, precum fumatul sau consumul de vin, ceai sau alte bauturi colorate, rezultatele sunt valabile mai putin timp.

Avantajele albirii dintilor cu LASER

Avantajele oferit de tratamentul de albire cu LASER sunt net superioare interventiilor clasice sau celor efectuate la domiciliu. Acest tip de operatie dentara este minim invaziv. Albirea este realizata mai rapid, in cele mai multe cazuri printr-o singura sedinta. Procedeul este mai eficient, realizat sub supraveghere medicala, fara riscuri sau efecte secundare. Rezultatele sunt vizibile imediat.

La sfarsitul tratamentului de albire cu laser veti fi mai incantati de aspectul dintilor si va va face placere sa zambiti mai des.

Pentru a va bucura mai curand de avantajele tratamentului cu LASER, sunati pentru o programare!

Programeaza-te!

Albirea dintilor acasa

Albirea dintilor acasa dureaza intre 1-2 saptamani pentru finalizare si necesita fabricarea de gutiere dentare individualizate, care se vor purta zilnic timp de 30 de minute.

Procesul total necesita 2 sedinte.

Ocazionat, pacientii pot experimenta slabe sensibilitati la mancarea si bauturile reci timp de 1-2 zile dupa aplicarea procedurilor. In afara de aceste sensibilitati temporare, albirea dintilor nu cunoaste alte efecte secundare.

STABILESTE O PROGRAMARE!


Privacy Preference Center

  • PROGRAMARI