Bontul de implant dentar

Bontul de implant dentar.

Încrederea de sine se construiește și se întreține prin diverse tratamente. Noi vorbim despre cel mai frumos accesoriu și o importantă sursă de încredere – zâmbetul. Iar când vorbim despre dinți, este vorba despre mult mai mult,  sănătatea orală susține sănătatea întregului organism.

Implant dentar pentru o viata fericita - despre bont de implant Implant dentar pentru o viata fericita

Când ești nevoit/ă să renunți la dintele natural, cea mai estetică și stabilă variantă de protezare este implantul. În continuarea articolului vorbim despre implant, bonturi și etapele la care să te aștepți.

Despre implant dentar

Implantul dentar este o soluție de protezare la care se ajunge după pierderea unui dinte sau a mai multora. El ține locul rădăcinii naturale a dintelui și funcționează ca sprijin pentru coroană, proteză, punte sau varianta pe care o alegi împreună cu medicul stomatolog.

De ce sa alegeți implantul dentar?

Implantul este cea mai stabilă și durabilă variantă de protezare. Nu trebuie înlocuit în timp, așa că te poți bucura de el toată viața. Compatibilitatea cu organismul este ridicată datorita Titanului de puritate 99,9%, așadar sunt șanse mici ca respingerea să se întâmple, iar dacă se ajunge acolo, se poate reîncerca implantarea.

Implantul este adesea confundat cu pivotul dentar. Însă cele două tipuri sunt  diferite,  pivotul este inserat prin rădăcina naturală a dintelui, pe când implantul este inserat în os și înlocuiește dintele după o extracție.

Tipuri de bonturi

Bontul poate fi de vindecare sau protetic.

bontul de implant dentar

Bontul de vindecare

Bontul de vindecare se mai numește și capă de vindecare și are rolul de a conforma gingia după ce implantul a fost inserat.

Bontul protetic

Bontul protetic este înfiletat în implant după ce capa de vindecare a fost îndepărtată. Peste bontul protetic se așază ulterior coroana. Bontul protetic poate fi metalic sau din zirconiu, cu mențiunea că cel din zirconiu are filetul metalic.

Pe de altă parte, bontul protetic poate fi drept sau angulat. Ambele tipuri oferă aceeași rezistență, singura diferență stă în axul pe care îl urmează implantul. Dacă implantul este inserat înclinat, coroana dentară nu va fi înclinată. Așadar, pentru ca dintele să fie drept în final, atunci când implantul nu este inserat drept, se folosește un bont angulat.

Intrebari si raspunsuri despre bontul protetic

Intrebarea ta: ce fac dacă bontul de vindecare se mișcă? 

Dacă observi că bontul de vindecare se mișcă, programează o vizită scurtă la medicul stomatolog care îl va înșuruba înapoi. Dacă neglijezi mișcarea bontului, îl poți înghiți sau pierde, se poate rupe filetul înăuntru, cazuri în care gingia crește și acoperă implantul. Dacă totuși ai pierdut bontul, acesta se va înlocui.

Care sunt etapele pentru un implant dentar?

Etapele variază în fucție de starea pacientului la momentul începerii tratamentului și de intervențiile neprevăzute care pot apărea pe parcurs.

Cert este că un prim pas constă în programarea unei consultații și stabilirea planului de tratament. Urmează efectuarea unui CT (computer tomograf) și luarea măsurătorilor necesare.

Radiografie implanturi dentare inainte si dupa lucrareInainte si dupa implant

Când se apelează la adiția de os?

Pot apărea etape suplimentare dacă nu există suficient os pentru a susține implantul, spre exemplu. Atunci când lipsește osul, se recurge la adiția de os. O altă intervenție este cea de sinus-lift – se ridică membrana sinusală atunci când este prea aproape, pentru a nu o perfora.

După cât timp se pune bontul protetic și coroana?

După implantare, se așteaptă între 3 și 6 luni, timp în care se poartă bontul de vindecare. Din motive estetice, dupa 1 luna se poate face o lucrare provizorie. După cele 6 luni, bontul de vindecare este înlocuit de cel protetic, peste care se așază coroana dentară aleasă.

Cât costă un implant, implicit un bont protetic?

Poți afla cu adevărat cât costă un implant sau protezarea întregii arcade numai după o consultație. Medicul va putea estima costul în funcție de starea danturii la momentul începerii tratamentului și de numărul de vizite necesare până la final.

Costurile pot crește dacă pe parcurs apar situații care necesită intervenții suplimentare – sinus lift sau adiție de os, despre care am vorbit și mai  sus.

Contează și coroana pe care o alegi, zirconiul, spre exemplu, este varianta mai scumpă decât metalul, dar mai estetică.

Un detaliu bine de știut este că prețul implantului nu ține cont de dinte, așadar nu are importanță dacă este molar sau canin, costul este același.

Ai nevoie de un implant dentar? Programeaza o consultatie!

Protezele dentare - 4 tipuri principale în funcție de mobilitate și cum să le alegi
Protezele dentare sunt o alternativă ideală pentru persoanele care și-au pierdut dinții naturali în...
Citește mai mult
Periajul profesional -  Importanța igienizării dentare în cabinetul stomatologic
Având în vedere că în zilele noastre mâncarea pe care o cumpărăm conține o cantitate destul de mare...
Citește mai mult
Demineralizarea dinților: 5 cauze ale apariției „petelor albe” la copii și adulți
În momentul în care observi că la suprafața dinților tăi au apărut niște pete albe cu aspect de cretă,...
Citește mai mult
Când trebuie să apelăm la servicii de urgențe stomatologice non stop. Iată câteva informații despre urgențe în stomatologie!
Cei mai mulți dintre noi se află cel puțin o dată în viață în situația de a apela la servicii de urgență...
Citește mai mult

Ai o urgență stomatologică?
Ne poți contacta oricând, în timpul programului de lucru!

Clinica Omega Omnident Piața Romană

Clinica Omega Omnident Floreasca