Chirurgie Dento-Alveolară

EMAIL

Nu lasa problemele sa astepte.
Contacteaza-ne acum!

Programează-te online

Completează formuarul online pentru un consult profesional.

Atunci când problemele dentare sunt mai complexe, cu implicații de mai mare profunzime, ce nu mai pot fi rezolvate prin proceduri minim invazive, este nevoie de intervenții stomatologice mai complicate, ce țin de chirurgie dento-alveolară. Această specializare include o serie de proceduri unde pregătirea stomatologică se îmbină cu pregătirea chirurgicală.

Ce este Chirurgia Dento-Alveolară?

Aceasta este o ramura stomatologiei, ce include endodonția și ortodonția și care mai este cunoscută și sub denumirea de chirurgie oro-maxilo-facială.  Ea se ocupă cu cercetarea, evaluare și efectuarea de intervenții stomatologice,  ce țin de domeniul etiologiei, patologiei, diagnosticului și tratamentul tuturor afecțiunile orale și maxilo-faciale.

Chirurgia dento-alveolară permite rezolvarea unor probleme dentare mai complicate, precum: granuloame apicale, molari de minte incluși și semiincluși, canini incluși, abcese și chisturi maxilare, extracții dentare sau de resturi dentare dificile, abcese periosoase cu cauze dentare, tratamente chirurgicale în scop protetic sau pentru realizare implanturi, chirurgie parodontală, augmentări osoase, lift de sinus etc.

Când este nevoie să apelați la intervenții ce țin de chirurgia dento-alveolară?

Atunci când există probleme stomatologice cu complicații, unde intervențiile simple, de suprafață și minim invazive nu pot fi eficiente și nu pot rezolva pe deplin situația, este nevoie de apelarea la un stomatolog specializat în chirurgie dento-alveolară. 

Întrucât există multe intervenții stomatologice ce țin de această specializare, diagnosticul, recomandările și intervenția trebuie să fie realizate numai după un consult atent și numai după realizarea  unor investigații suplimentare, inclusiv radiografii.

Chirurgia dento-alveolară tratează atât afecțiunile dentare și gingivale, cât și maxilare. Tocmai de aceea intervențiile ce țin de acest domeniu sunt numeroase, cu grade diferite de complexitate și durate variate de intervenție și recuperare.

Care sunt cele mai frecvente intervenții stomatologice de chirurgia dento-alveolară?

Iată care sunt tipurile de operații stomatologice cele mai des întâlnite în chirurgia dento-alveolară:

 • Extracțiile dentare chirurgicale, pentru dinte neerup, erupt pațial, erupt și incastrat
 • Extracție rest radicular
 • Extracție canin sau premolar intraosos
 • Incizie și drenaj abcese
 • Excizie de chisturi orale
 • Rezecție apicală
 • Alveoloplastie sau extracție cu alveolotomie
 • Excizie, repoziționare de țesut
 • Chirurgie protetică
 • Marsupializarea chistului în cavitatea bucală
 • Plastie comunicare oro-sinuzală
 • Osteoplastie torus maxilar sau mandibular
 • Repoziționare chirurgicală a unui dinte neerupt
 • Repoziționare și imobilizare dinte luxat
 • Replantare și imobilizare dintelui
 • Transplantare dentară sau de mugure dentar
 • Adiție osoasă
 • Sutură de trunchi nervos în cadrul unei intervenții dentare
 • Sutură intraorală
 • Tratament de urgență în cazul fracturilor maxilo-mandibulare.

Cât de dureroase sunt operațiile dento-alveolare?

Întrucât la ora actuală există numeroase metode de anestezie și sedare, tehnici și aparatură medicală cu performanțe ridicate, intervențiile chirurgicale stomatologice nu sunt deloc dureroase. 

Totul se desfășoară mai simplu, putând alege varianta de anesteziere și de intervenție pe care o considerați cea mai tolerabilă. Alegerile vor fi făcute întotdeauna ținând cont de recomandările medicului și de starea generală de sănătate a pacientului.

La cine trebuie să apelați atunci când aveți problemele dentare care presupun intervenții de chirurgie dento-alveolară?

Pentru a evalua și oferi recomandări de terapii cât mai potrivite, cel mai bine este să apelați la clinici dentare care dispun de cabinete specializate în chirurgie dento-alveolară. Întrucât procedurile sunt ceva mai complicate, dotările, metodele și aparatura folosită joacă un rol esențial în eficiența intervențiilor și obținerea de rezultate cât mai bune, cu perioadă de refacere cât mai scurtă.

 

În clinicile Omega OmniDent dispuneți de medici specialiști în chirurgie dento-alveolară, de aparatură stomatologică de ultimă generație și de intervenții cu cât mai puțină durere și stres. Efectele secundare sunt reduse la minim.

Stomatologi cu experiență vă vor pune în temă atât cu tot ceea ce se va întâmpla în timpul operației, cât și cu tot ceea ce aveți de făcut pentru a resimți cât mai puțin durerea și a beneficia de o regenerare a zonei cât mai rapidă.

Întotdeauna cooperarea pacientului și felul în care alege să respecte toate recomandările de tratament medicamentos, igienă și alimentație post-intervenție vor contribui în eficientizarea actului medical și în obținerea de rezultate cât mai bune și mai durabile.

Întrucât efectuarea unor intervenții stomatologice chirurgicale poate genera teamă și multe întrebări, specialiștii noștri vă stau la dispoziție cu toate informațiile necesare pentru a vă ajuta să vă eliberați de rețineți și să alegeți cea mai potrivită variantă de tratament pentru problemele dentare cu care vă confruntați.

În cabinetele Omega OmniDent pot fi efectuate cele mai complexe intervenții ce țin de chirurgie dento-alveolară. Pentru a obține o programare și a discuta cu stomatologii noștri, vă invităm să ne contactați!

Prețuri Chirurgie Dento-Alveolară

CHIRURGIE (începând de la 200 Lei)

Consultatie chirurgie 200 Lei
Anestezie 50 Lei
Incizie abces 200 Lei
Descoperire molar minte 200 Lei
Extractie dinte parodontic 300 Lei
Extractie dinte monoradicular 250 Lei
Extractie dinte pluriradicular 350 Lei
Extractie rest radicular 400 Lei
Extractie cu alveolotomie/alveoloplastie 500 Lei
Extractie molar minte erupt 350 Lei
Extractie molar minte submucos 500 Lei
Extractie molar minte intraosos 600 Lei
Plastie comunicare oro-sinuzala 600 Lei
Premolarizare 300 Lei
Chistectomie leziune mica 500 Lei
Chistectomie leziune mare 700 Lei
Frenectomie 350 Lei
Osteoplastie torus maxilar/mandibular 400 Lei
Extractie canin/premolar intraosos 700 Lei
Rezectie apicala leziune mica 500 Lei
Rezectie apicala leziune mare 600 Lei

Ai o urgență stomatologică?
Ne poți contacta oricând, în timpul programului de lucru!

Clinica Omega Omnident Piața Romană

Clinica Omega Omnident Floreasca