Coroana dentară. Ce este. Tipuri de coroane dentare. Lucrarea propriu-zisă. Avantaje și dezavantaje

Coroana dentară imită dintele și îndeplinește rolurile acestuia. Fie că tratamentul a dus la extracție sau aveți un dinte fisurat și doriți să îl reparați, coroana dentară este o soluție.

Tratamentele dentare pot duce la extracție în cazurile în care dintele chiar nu poate fi salvat, adesea  din cauza unei infecții sau fisuri. Cu toate acestea, extracția nu reprezintă capăt de drum. Golul rămas după îndepărtarea dintelui nu este singurul inconvenient. Dinții vecini vor avea tendința de a se apropia unul de celălalt, înclinându-se. Această mișcare nu face nimic altceva decât să creeze un dezechilibru și să afecteze ocluzia (mușcătura).

Un alt factor de luat în considerare este dintele aflat pe arcada opusă. Acesta își va „căuta” antagonistul și va coborî sau urca până când va atinge dintele pereche. Avand în vedere că acesta nu mai există, se poate pierde și dintele opus.

Coroana dentară – ce este și când se apelează la coroana dentară

Coroana dentară este o lucrare protetică la care se apelează atât din motive estetice, cât și practice. Aceasta imită dintele natural și îndeplinește și rolul funcțional al acestuia.

coroana dentara. ce este. din ce e formata. tipuri. proceduri

Coroana dentară se poate fixa pe dintele natural, pe un bont atașat la implantul protetic sau pe un pivot fixat în rădăcina naturală a dintelui. În cazul în care a fost necesară extracția, golul rămas poate fi completat cu un implant protetic (dacă permite osul) peste care se va monta ulterior o coroană dentară.

Componentele lucrării protetice

Lucrarea poate fi alcătuită din pivot și coroană dentară, din dintele natural șlefuit și coroană sau din implant, bont și coroană.

Pivotul

Pivotul este componenta nevăzută a lucrării și se fixează prin rădăcina dintelui. Acesta se montează numai după efectuarea tratamentului endodontic: extragerea nervului dentar și obturarea canelelor. În funcție de starea dintelui, acesta poate fi la nivelul gingiei sau sub nivelul gingiei – dacă dintele e fracturat.

Coroana dentara propriu-zisă

Coroana este elementul exterior care împrumută funcțiile dintelui înlocuit, atât pe cele  estetice, cât și pe cele funcționale. Coroana poate fi compusă din diverse materiale, opțiunea fiind dictată de preferințe și buget.

Implantul dentar –  o alternativă la coroană

Implantul este alternativa la care se recurge în urma unei extracții. Dacă structura osoasă nu permite implantarea, se poate face adiție de os. La implant se atașează un bont protetic, de care se lipește sau în care se înșurubează coroana.

Tipuri de coroană dentară

Clasificarea în funcție de după durată-  Provizorie și definitivă

Coroanele dentare pot fi provizorii sau definitive. De regulă, la cele provizorii se apelează:

  •  Când pacientul nu dispune de resursele necesare pentru o coroană definitivă care să îi fie pe plac și vrea să mai aștepte.
  • Când  pacientul se află în tratament ortodontic. Din cauză că dinții se mobiliază pe perioada purtării aparatului, se evită astfel schimbarea mai multor coroane definitive și, implicit, mai scumpe.
  • După fixarea implantului. Pentru a permite vindecarea și adaptarea, se poate face o pauză între programarea chirurgicală și cea protetică, timp în care pacientul poartă o proteză provizorie.

Diferențe între coroana provizorie și cea definitivă

Coroana provizorie de lungă durată este realizată în laborator și este confecționată din acrilat.

Dinții provizorii se lipesc cu adezivi speciali utilizați în cabinet, nu cu superglue sau alte materiale.

Coroana dentară definitivă este realizată din materiale mai rezistente și mai variate. Se apelează la acest tip de coroană după finalizarea tratamentelor ortodontice și când pacientul dorește să investească mai mult într-o dantură mai fizionomică și mai dură.

Coroana dentară după material

Materialul coroanei este ales în funcție de preferințe, costuri și fizionomie. Acestea pot fi confecționate din combinații de zirconiu, ceramică, metal și material acrilic.

modole coroane dentareStructura dintilor.

Coroana acrilică

Coroana acrilica este o opțiune de buget, însă trebuie luată în considerare și calitatea materialului, care este unul plastic. Nu este la fel de rezistentă ca celelalte și se poate colora din cauza alimentelor pigmentate.

Coroana dentară metalo – ceramică

Coroana metalo-ceramică este compusă dintr-o capă metalică (aur, argint cu platină, cobalt-crom, nichel, argint cu paladiu) acoperită în întregime sau parțial cu material ceramic.

Coroana metalo-ceramică vs vestibular ceramică

După gradul de acoperire, aceasta poate fi convenționala – coroană metalo-ceramică sau cea vestibular-ceramică.

Coroana vestibular ceramică  este îmbrăcată în material ceramic numai în partea din față a dintelui, iar pe partea dinspre limbă este metalul la vedere.

Dezavantajul acestui tip de coroana este culoarea metalului care trece, în mică măsură, prin materialul ceramic și oferă o tentă gri dintelui.

Coroana dentară ceramică

Coroana full-ceramic este estetică, realizată în întregime din material ceramic. Aceasta se așează peste dintele viu. Dacă dintele este devital, se recomandă inserarea unui pivot din fibră de sticlă sau din zirconiu.

Coroana dentara ceramica

Coroana dentară din zirconiu

Coroana din zirconiu este fizionomică, în comparație cu cea metalo-ceramică, și rezistentă. Coroana nu se realizează în întregime din zirconiu, stratul exterior fiind din material ceramic, din motive estetice.

Etape de reconstructie dentară prin coroana

Etapele diferă în funcție de starea dintelui.

Lucrare de Coroană provizorie

Dacă dintele este viu, se ia o amprentă, se șlefuiește și se realizează o altă amprentă care se trimite către laborator. Pacientului i se pune o coroană provizorie peste dintele șlefuit și i se face o altă programare, după termenul estimat de tehnician.

coroana dentara. ce este. din ce e formata. tipuri. proceduri

Protezarea unui dinte și implant dentar

Dacă se dorește protezarea unui dinte care nu mai poate fi salvat se face extracție și se introduce implantul dentar întrucât se poate lua și o pauză de câteva luni până la lucrarea propriu-zisă

O întrebare uzuală este la cât  timp după extracție se poate face implant, iar răspunsul este că depinde. Dacă dintele era bolnav se face o pauză de două luni, se realizează un CT (computer tomograf) și abia după se pune implant. Dacă e sănătos și doar e fracturat se poate scoate dintele și monta implantul în aceeași ședință.

Fluturaș versus coroană provizorie

Se poate pune un dinte provizoriu după extracție și aveți de ales între fluturaș și coroană provizorie. Coroana provizorie este varianta optimă, mai sănătoasă, mai stabilă și mai estetică. Fluturașul este doar de decor, maschează golul, iar dacă puneți presiune pe el în masticație, pot apărea urmări neplăcute.

Dacă dintele este devital, se realizează tratamentul endodontic și se obturează canalele. După finalizarea tratamentului de canal, se introduce pivotul de care se va lipi ulterior coroana dentară.

Cât lucrează o lucrare dentară protetică?

Cât durează o lucrare dentară protetică depinde de laborator, manoperă, numărul de probe efectuate până la alegerea culorii și a dimensiunii satisfăcătoare, de eventuale complicații și de programări.

Avantajele și dezavantajele coroanei dentare

Coroana dentară – avantaje:

  • Coroana dentară imită dintele pe care îl înlocuiește, fiind astfel estetică.
  • Menține ocluzia corectă. Lipsa unui dinte creează dezechilibre care aduc cu sine consecințe, iar prin această lucrare protetică se evită acele urmări.
  • Confortul pacientului. Lipsa unuia sau a mai multor dinți nu este numai un minus din punct de vedere estetic, este și incomod. Prin protezare se reduce sau chiar elimină acest disconfort.

 Coroana dentară – dezavantaje:

  • Șlefuirea smalțului natural al dintelui. Pentru a amplasa o coroană dentară, dintele trebuie șlefuit de jur împrejur, mai mult sau mai puțin (în cazul coroanei cu suport metalic se șlefuiește mai mult).
  • Coroana dentară se înlocuiește la 5 ani, indiferent de materialul din care este realizată.

În funcție de gravitate, o coroană dentară spartă se finisează în cabinet să nu mai jeneze la limbă sau se taie și se înlocuiește. Crăpătura se limitează la stratul exterior, ceramic.

Cabinetul Omega Omnident vă asigură toată gama de servicii medicale- de la stomatologia de urgență, la parodontologie, protetică și implantologie. Ne găsiți non-stop pe intrarea Moneasa Nr. 7.

Deschide chat
1
Aveti nevoie de ajutor?
Buna ziua
Suntem aici pentru Dvs. Cu ce va putem ajuta?
  • DR. SARA VAHDANI

    Medic Specialist in Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala

    • Are o experienta de peste 10 ani, atat cu copiii, cat si cu adultii.
    • Este o artista, iar arta ei este ortodontia!
    • Este comunicativa si trateaza fiecare caz cu rabdare si dedicare.
    • Muzica o inspira si este pasionata de design.
    • Creeaza piese de arta decorativa si este ceramista in devenire.

  • LILIANA DRAGONU

    Asistent Medical

  • DR. BABAK ZADNIA

    UMSA Poltava si Facultatea de Medicina Dentara din Iasi
    Specializari: Implantologie, Endodontie, Ocluzologie

    • A ales stomatologia din dorinta de a face bine oamenilor. Cea mai complicata interventie pe care a efectuat-o a fost pentru o restaurare orala completa: un pacient cu reflex puternic de voma, cu probleme multiple, 3 ore sub anestezie generala: igienizare, 5 extractii, 7 tratamente de canal, slefuire, scanare.
    • Considera ca elementul cel mai important in relatia cu pacientul este comunicarea.
    • Este pasionat de alpinism si sporturi extreme.
    • Desertul preferat: papanasi cu dulceata de afine de casa.
    • Filmul preferat: Sarea pamantului.
    • Recomanda clinicile Omega Omnident pentru ca acopera toate ariile stomatologiei, au medici cu experienta, program prelungit, folosesc tehnologie performanta si materiale dintr-o gama superioara.

  • DR. TEODOR PAUL CHIOASCA

    Absolvent al Facultatii De Medicina Dentara, Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti
    Competenta in Implantologie Dentara

    • A stiut dintotdeauna ca va urma o cariera in domeniul sanatatii, iar decizia de a alege medicina dentara a fost una spontana, intuitiva, urmandu-si chemarea.
    • Pe langa pregatirea temeinica de specialitate, considera ca elementul-cheie in relatia cu pacientul este empatia: “Pacientul are nevoie sa stie ca esti acolo pentru a-i rezolva problemele medicale, dar si pentru a-l responsabiliza si securiza in acest proces”.
    • Este pasionat de lectura, muzica si calatorii.
    • Filmul sau preferat este Gladiatorul.
    • Recomanda pacientilor clinicile Omega Omnident pentru ca au o echipa inchegata, cu un personal dedicat si pasionat de medicina dentara, la curent cu ultimele tehnici si tehnologii din domeniu.

  • DR. ABDULLAH SABBAGH

    Master si Diploma in Medicina Dentara, Universitatea Internationala Siriana de Stiinte si Tehnologie
    Specialist in Endodontie

    • A ales stomatologia pentru ca o considera combinatia perfecta dintre arta si medicina.
    • Crede ca elementul cel mai important in relatia cu pacientul este stabilirea unei conexiuni care sa faciliteze increderea si vindecarea.
    • Este pasionat de mecanica, bucatarie si ii plac animalele.
    • Desertul sau preferat este baclavaua cu fistic.
    • Filmul favorit este Dispari in 60 de secunde.
    • Recomanda clinicile Omega Omnident pentru ca folosesc tehnologie de top si au un personal exceptional, o echipa care stie sa aiba grija de colegi si pacienti.

  • DR. EL HALLAK JAMIL HANI

    Absolvent al Facultatii de Medicina Dentara, Universitatea “Ovidius” din Constanta
    Medic Dentist Primar, Specialist in Estetica Dentara

    • A preluat pasiunea si interesul pentru stomatologie de mic, de la tatal sau: “Am avut si noroc cu faptul ca imi place mult ce fac, si cu tata dentist, am fost curios de devreme”.
    • In relatia cu pacientul, este atent la detalii si considera ca o buna comunicare este elementul de baza.
    • In timpul liber, ii face placere sa practice squash si sa calatoreasca.
    • Ii plac dulciurile libaneze cu ashta (crema de lapte libaneza).
    • Filmul sau preferat este Ziua Independentei.

  • DR. KOZETA MOISIDIS

    Absolventa a Facultatii de Stomatologie, Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”, Bucuresti, in anul 2005
    Medic Specialist in Chirurgie Dento-Alveolara

    • A ales stomatologia pentru ca este o profesie practica si a contat mult indemanarea sa.
    • Cele mai complicate interventii chirurgicale pe care le-a efectuat au fost la pacienti cu defecte osoase sau traumatisme dento-alveolare.
    • Considera ca elementele cela mai importante in relatia cu pacientul sunt rabdarea, comunicarea si respectul.
    • Este pasionata de gatit, gradinarit si turism.
    • Desertul sau preferat este Revani cu inghetata de vanilie.
    • Printre filmele sale favorite se numara Nasul si Filantropica.
    • Dr. Kozeta Moisidis a pus bazele clinicilor Omega Omnident in anul 2011, din dorinta de a oferi pacientilor din Romania servicii stomatologice la standarde internationale de calitate si siguranta. A reusit in timp sa doteze cabinetele cu aparatura performanta, de ultima generatie si sa aduca alaturi de ea specialisti de elita. Tehnologia de ultima ora si materialele de calitate superioara folosite in clinicile sale, alaturi de echipa la sudarea careia a contribuit ii evidentiaza si calitatile antreprenoriale.

  • In ultimul rand, dar foarte importanta, este estetica dentara. Aceasta pentru ca zambetul este cel care ne da incredere in noi, iar dintii albi si frumosi ne sustin increderea.

    Estetica dentara include proceduri de albire a dintilor si de fatetare, redand dintilor un aspect alb si simetric.

    Spre deosebire de coroana, care acopera intregul dinte, o fateta este o captuseala subtire plasata a partii din fata a dintelui. Fatetele sunt remedii cosmetice excelente pentru o gama diversificata de boli dentare, care afecteaza aspectul dintilor din fata. Fatetele sunt adeseori utilizate pentru tratarea decolorarilor severe, a dintilor lipsiti de forma sau usor incovoiati, precum si a dintilor ciobiti sau tociti.

    Exista doua tipuri de fatetari: fatetari ceranice si fatetari cu rasini compozite.

    Fatetari ceramice

    Fatetarile ceramice sunt straturi extrem de subtiri dintr-un material dentar ceramic dur si durabil. Se indeparteaza un strat subtire de smalt de pe fata dintelui, pentru a face loc faltului. Se amprenteaza dintii pregatiti, iar amprenta se transmite la laboratorul dentar, unde se pregatesc fatetele ceramine. La urmatoarea vizita, fatetele ceramice se monteaza pe dinti. Verificam potrivirea si forma si facem ajustarile, daca este cazul. Daca potrivirea, forma si culoare fatetelor sunt perfecte si sunteti multumit de aspect, atunci fatetele se fixeaza de dinti cu un ciment in culoarea dintelui. Procedura se efectueaza in cel putin 2 sedinte complete. Anumite situatii pot necesita anestezie.

    Fatetari din rasini compozite

    Fatetele din rasini compozite se realizeaza intr-o sedinta. Dupa ce dintele este pregatit, alegem materialul compozit in culoarea dintelui si il modelam pe suprafata dintelui. Se utilizeaza o lumina speciala pentru intarirea materialului. Fateta se netezeste si lustruieste pentru a da dintelui un aspect natural. Anumite situatii pot necesita anestezie.

    Fatetele ceramice ofera un aspect foarte natural intrucat imita transparenta unui dinte natural. Acestea sunt mai durabile si rezistente la efort decat cele din compozit, insa necesita mai multe sedinte pentru finalizare. Sunt, desigur, mai scumpe deoarece se executa de catre un tehnician dentar. Fatetele din compozit nu sunt atat de puternice ca cele din ceramica, insa se monteaza intr-o sedinta, sunt mai ieftine si mai simplu de reparat in caz de ruptura.

    Echipa OMEGA OMNIDENT va poate ajuta sa alegeti cel mai bun material, in functie de preferintele dumneavoastra in ceea ce priveste duritatea, aspectul si costul.

    Coroane din ceramica presata

    Coroanele din ceramica se folosesc, in special, pentru reconditionarea dintilor din fata, pentru a conferi dintilor un aspect translucid natural. Tehnologia moderna disponibila in prezent ofera o gama variata de tipuri de materiale ceramice, care se apropie ca duritate de reconditionarile dentare din metal. Clinica OMEGA OMNIDENT isi selecteaza materialele cu foarte mare atentie si coopereaza numai cu laboratoare profesioniste, pentru a garanta clientilor nostri cele mai bune rezultate.

    Coroane dentare ceramice pe suport de zirconiu

    Coroanele dentare ceramice pe suport de zirconiu sunt folosite pentru a recrea atat dintii din fata, cat si dintii posteriori, care s-au spart sau care s-ar putea sparge datorita plombelor supradimensionate sau fracturilor dentare. Exista o varietate de materiale folosite pentru a le construi. Impreuna cu tehnicienii nostrii realizam coroane dentare ceramice pe suport de zirconiu care arata si se percep ca si cum ar fi dinti naturali.

    Ce este Acidul Hialuronic?

    Acidul hialuronic este o proteina care apare in mod natural in întreg corpul uman, ceea ce face ca el sa fie foarte bine acceptat de catre organism.

    Ajuta sistemul imunitar, actionând ca antioxidant, creste retentia de apa în tesuturi, creste lubrifierea valvelor cardiace, si are rol de adjuvant in tratamentul anti-infectios.

    Pe langa faptul ca mentine articulatiile lubrifiate, acidul hialuronic ajuta la retinerea apei si in alte tesuturi ale corpului, el asigurand hidratarea fibrelor de colagen si elastina. Acest lucru inseamna articulatii sanatoase, iar daca vorbim de tegument, o piele mai fina, mai elastica, cu un aspect tineresc.

    Datorita structurii sale, acidul hialuronic formeaza la nivelul pielii un film invizibil, transparent si elastic, actionand in acelasi timp in profunzime, la nivelul tesuturilor. Rolul sau este de a mentine cele mai importante caracteristici ale epidermei tinere si sanatoase: supletea, elasticitatea si tonicitatea.

    Aceasta substanta de umplere este folosita pentru marirea buzelor si diminurea ridurilor. De asemenea are si un efect benefic asupra cearcanelor.

    Cu gama Hyaluronica, garantam pacientilor nostri rezultate vizibile imediat, obtinute printr-o metoda sigura, care va oferi un aspect natural si stralucitor pielii.

    1ML ACID HIALURONIC – 250 EUR

    Albire interna/dinte (devital cu modificare de culoare) 300 Lei
    Bijuterie dentara 250 Lei
    Tratament albire profesionala la cabinet cu Laser Wiser Dental Diode 1500 Lei
    Tratament albire profesionala cabinet lampa White Now 1000 Lei
    Fateta ceramica presata 1500 Lei
    1ml acid hyaluronic 250 EUR
  • protezele dentare totale

    Ce este Implantologia?

    IMPLANT DENTAR OMEGA OMNIDENT, BUCUREȘTI

    Dacă ai pierdut un dinte sau chiar mai mulți, implantul dentar este soluția cea mai stabilă, confortabilă și durabilă. Este varianta de protezare care oferă impresia dinților naturali, care contribuie la un aspect estetic, dar mai ales redă posibilitatea masticației corecte și echilibrează funcția masticatorie.

    În continuare, îți vom prezenta informații importante și detalii pe care este bine să le cunoști înainte să optezi pentru această variantă de tratament.

    Ce este implantul dentar?

    Implantul dentar este un dispozitiv medical care înlocuiește rădăcina dintelui atunci când aceasta lipsește. El este implantat și fixat în os și se comportă ca o rădăcină peste care se montează o lucrare protetică.

    Implant dentar într-o zi - OMEGA OmniDent
    Caz in lucru. Pe maxilarul inferior s-au pus implanturile. La maxilarul superior s-au făcut adititii osoase, așteptam osteointegrarea. După perioada de 7-9 luni se vor insera implanturile și se vor face lucrarile.

    DE CE SĂ ALEGI IMPLANTUL DENTAR CÂND AI UNUL SAU MAI MULȚI DINȚI LIPSĂ?

    Implantul dentar – o soluție mai aproape de dinții naturali

    Implantul dentar nu înlocuiește protetica, ba chiar face parte din aceeași familie. Peste implant se montează componenta estetică, cea care înlocuiește coroana dentară.

    3 motive pentru care implantul dentar este o soluție mai bună decât protetica fixă sau mobilă

    1. Nu sunt șlefuiți / afectați dinții vecini. Atunci când se dorește înlocuirea unui dinte, dar fără implantare, se caută puncte de sprijin pe dinții alăturați. Aceștia vor fi șlefuiți și vor avea rol de sprijin pentru lucrarea finala. În cazul implantului, lucrările sunt individuale, independente și stabile, fiind astfel protejați dinții din jur.
    2. Este o varianta mai confortabilă. Lucrarea protetică se poate scoate pentru igienizare și este mult mai stabilă. După perioada de acomodare, apare senzația de dinte natural.
    3. Durata mult mai mare de viață. Implantul poate fi în stare optimă pentru tot restul vieții, cu anumite excepții. Pe când o punte, spre exemplu, poate fi schimbată la aproximativ 5 ani, din cauza retracției gingivale. În cazul lucrărilor protetice fixe, dinții naturali pot ceda în timp din diferite cauze (infecții, fisuri, carii etc.), fiind necesare programări suplimentare.

    Lucrare protetică sau implant dentar? Când și ce alegi

    Pacienții sunt diferiți, iar fiecare în parte are nevoi diferite. În luarea unei decizii, un rol important îl are medicul stomatolog. Acesta va face recomandări după caz, pentru ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor.

    Medicul va ține cont de mai multe aspecte, precum: densitatea osoasă, așteptările pacientului, bugetul alocat etc.

    De regulă, implantul este cea mai bună variantă, dar este și ceva mai scump decât alte variante de tratament. De asemenea, se poate opta pentru o altă soluție, în funcție de calitatea osului, de existența unor patologii generale sau la dorința pacientului.

    Avantajul implantului față de proteza dentară

    Implantul dentar este durabil, stabil, fixat în os, așadar nu va cădea, nu se va mișca si va avea un aspect estetic care contribuie la starea de bine a pacientului. În cazul protezelor totale, se va opta pentru 6 sau 8 implanturi amplasate în puncte cheie, peste care se va monta lucrarea.

    Proteza amplasată pe implanturi este fixată in sisteme speciale, fiind o opțiune stabilă atât pentru masticație, cât și în caz de tuse, strănut, suflatul cu putere etc., spre deosebire de proteza care nu are un sistem de ancorare.

    Radiografie implanturi dentare inainte si dupa lucrare
    Caz de implant dentar imagine inainte si dupa lucrare

    DIN CE E COMPUSĂ O LUCRARE PE IMPLANT DENTAR?

    Implantul dentar este compus din corpul implantului – partea montată în os – și din bontul protetic. Ultimul element este coroana dentară, care poate fi realizată din diverse materiale, în funcție de preferințele pacientului.

    Elementele componente diferă în prima fază – pentru a ajuta procesul de vindecare se aplică acea capă de vindecare cu rol de conformare a gingiei.

    DIN CE MATERIAL ESTE FĂCUT IMPLANTUL DENTAR?

    Implantul dentar este făcut din titan cu o puritate de 99,9%, fiind compatibil cu osul și cu organismul uman. Toleranța fiecărui pacient depinde de sistemul său imunitar si de starea sa de generală de sănătate.

    CÂT REZISTĂ IMPLANTUL DENTAR?

    Implantul dentar este o soluție de protezare „pe viață”. Important de știut este că igienizarea joacă un rol foarte important, în special în perioada de vindecare.

    Implantul poate fi respins, dacă nu este bine igienizată zona. Printre complicațiile posibile se numără periimplantita, care poate conduce la expulzarea implantului. În acest caz, medicul va extrage implantul, iar după vindecare se va reîncerca implantarea.

    ETAPE ALE IMPLANTULUI DENTAR

    Nu există o rețetă standard, etapele variază în funcție de pacient și de starea sa de sănătate, de bugetul alocat, de timpul pe care îl are etc.

    Un prim pas este consultația. Este important ca pacientul să comunice cu medicul și să stabilească împreună planul de tratament.

    Pasul următor este realizarea CT-ului (computer tomograf) și a măsurătorilor care îi arată medicului dacă structura osoasă permite protezarea prin implant.

    Următorii pași constau în alegerea unui plan potrivit și parcurgerea lui.

    Etapa chirurgicală

    Intervenția se duce la bun sfârșit sub anestezie. După ce pacientul confirmă că a amorțit zona, medicul face o incizie, după care frezează în os, iar mai apoi introduce implantul prin înfiletare. După aceasta, se montează capa de vindecare tot prin înfiletare și se face sutura.

    Etapa de montare a părții protetice

    După implantare, se așteaptă conformarea gingiei, cu ajutorul capei de vindecare. Din motive estetice, după o săptămână se poate monta o lucrare provizorie, dar care are rol strict estetic, nu și funcțional.

    Urmează o perioadă de 3 – 6 luni destinată vindecării, urmată de luarea amprentelor necesare efectuării lucrării definitive. Lucrarea poate fi cimentată sau înșurubată, în funcție de poziția implanturilor – decizia îi aparține tehnicianului dentar.

    Adiția osoasă și implantul dentar

    Adiția osoasă este varianta la care se apelează atunci când masa osoasă a maxilarului nu este suficientă pentru implantare. După ce a fost inserat osul, se așteaptă aproximativ 6 luni până la montarea implantului. Osul inserat poate fi propriu (autolog, recoltat din zone speciale ale cavității orale), dar în majoritatea cazurilor se folosește os bovin sau uman heterolog îmbogățit cu minerale, pentru rezultate mai bune.

    După ce se face adiția osoasă, se așteaptă o perioadă de 7-9 luni pentru vindecare și formarea de os nou, în care se poate insera implantul.

    În ce constă procedura

    Se face anestezia, după care medicul face o incizie. Osul este adăugat prin manopere speciale și este fixat de osul existent prin șuruburi speciale.

    Perioada de vindecare variază între 6 și 9 luni, timp în care pacientul va face un CT pentru a se observa evoluția. După vindecarea completă, medicul va scoate acele șuruburi speciale și va insera implantul în cadrul aceleiași ședințe.

    CUM SE ÎNTREȚINE IMPLANTUL DENTAR?

    Implantul dentar vine la pachet cu necesitatea igienizării perfecte. Devine obligatorie respectarea celor două periaje zilnice și se recomandă, suplimentar, utilizarea unui duș bucal.

    Pe lângă îngrijirea de acasă, va fi nevoie de control și igienizare profesională o dată la 6 luni.

    Consultatie implantologie 200 Lei
    Implant dentar ARDS 2500 Lei
    Implant dentar MIS 2500 Lei
    Implant dentar Alpha Bio/Biotech 2500 Lei
    Implant dentar Bredent 3500 Lei
    Implant dentar Straumann 5000 Lei
    Sinus lift intern 2000 Lei
    Sinus lift extern (nu include aditia osoasa si membrana) 2500 Lei
    Augmentare osoasa artificiala (pulbere hidroxid de calciu) 800 Lei
    Augmentare osoasa artificiala Bio-oss (0.5gr – 3gr) 500 Lei-1300 Lei
    Membrana bio-gide 800 Lei
    Bont protetic  implant ARDS 350 Lei
    Bont protetic implant MIS 350 Lei
    Bont protetic Alpha Bio/Biotech 350 Lei
    Bont vindecare implant 250 Lei
  • Odontoterapia Restauratoare

    Ramura stomatologiei, cunoscută ca odontoterapia restauratoare este un domeniu complex, ce include numeroase intervenții stomatologice, de la diagnostic și tratament de carii dentare, până la proceduri de refacere completă a danturii afectată de traumatisme, fracturi, luxații, leziuni ale gingiei și mucoasei dentare.

    Astfel,chiar dacă termenul sună pretențios, cei mai mulți pacienți ai unei clinici stomatologice, beneficiază de tratamente de odontoterapie restauratoare, fie că vorbim de terapii care privesc o banală carie, o obturație de canal sau o plombă, fie de refacerea completă a structurii și funcționalității unui dinte afectat de o carie profundă sau care este distrus în totalitate.

    Care sunt principalele tipuri de tratamente stomatologice de țin de odontoterapia restauratoare?

    Odontoterapia restauratoare include o paletă largă de intervenții stomatologice. Printre cele mai comune terapii incluse la această categorie avem:

    1. Tratamente cariile dentare

    Aceasta este cea mai frecventă afecțiune cu care se prezintă pacienții în cabinetele stomatologice. Cauzele sunt, în cele mai multe cazuri, lipsa unei igiene dentare corespunzătoare, leziuni la nivelul smalțului dentar, lipsa unor măsuri eficiente de prevenție și neintervenirea din timp asupra oricărei sensibilități constatate.

    Nedepistarea la timp și lăsarea cariilor netratate duce la agravarea problemelor și chiar la apariția unor infecții, cu implicații profunde, ce necesită intervenții mult mai complexe și mai costisitoare.

    Cea mai bună soluție pentru a nu ajunge la terapii complicate, ce țin de odontoterapia restauratoare, este prezentarea la controalele regulate și o igienă dentară cât mai corectă. Utilă în acest sens poate fi și curățarea profesională a dinților, prin detartraj și peraj în cabinet, ori de cât ori este necesar.

    2. Tratamente endodontice

    Acest tip de intervenții stomatologice presupun îndepărtarea completă a țesuturilor dure afectate de carie și infecții, umplerea și sigilarea dintelui, restaurarea aspectului de suprafața și a funcționalității. În funcție de cât de mult a fost afectată pulpa dintelui, procedura se poate încheia cu o plombă, aplicarea unui dispozitiv corona-radicular numit pivot sau cu montarea unei coroane dentare.

    Acest gen de terapie este bine să fie realizat, pentru performanțe sporite și un risc minim de recidivă, cu aparatură nouă, mult mai eficientă, așa cum este microscopul stomatologic. El este soluția cea mai indicată și atunci când infecția a afectat profund canalele dentare.

    3. Tratamente ododontice pentru salvarea și restaurare dinților afectați de traumatisme

    Acest tip de tratamente persupune intervenția specializată în cazuri stomatologice cu implicații mai complexe, cum ar fi fracturi, luxații sau leziuni ale gingiei și mucoasei orale.  La aceste categorii avem: fisuri ale smalțului, fracturi de coroană, fracturi radiculare, fracturi alveolare, contuzii, subluxații, avulsii, ruperea țesutului.

    Intervențiile incluse pot fi de la mici finisării și reconstrucții ale unor fisuri dentare cu material compozit, până la intervenții reparatorii extrem de migăloase, la microscop, cu intervale mari de recuperare și refacere și chiar cu riscul ca dintele natural să nu mai poată fi salvat.

    Așadar acest domeniu include o paletă foarte mare de intervenții și reconstrucții dentare, ce necesită pregătire, experiență și aparatură adecvată.  Medicul stomatolog trebuie să aleagă întotdeauna soluții de terapie personalizată, astfel încât rezultatul final să refacă complet și durabil sănătatea, aspectul și funcționalitatea dintelui afectat.

    Odontoterapia restauratoare în clinica Omega Omnident

    Intervențiile și tehnicile stomatologice ce țin de odontoterapie restauratoare pot fi realizate astăzi cu aparatură cu performanțe din ce în ce mai ridicate, garantând o prevenție mai bună, tratamente cât mai puțin dureroase, rezultate superioare, un număr minim de recidive.

    În cabinetele Omega Omnident efectuăm toate tipurile de intervenții stomatologice ce țin de odontoterapia restauratoare. Aplicăm terapii personalizate, care pot include obturații fizionomice sau plombe, tratamente și obturații de canal la microscop. În cazul în care pulpa dentară este afectată mai mult, recurgem la tratamente de coafaj pulpar cu hidroxid de calciu, cu rol în redare a vitalității și creștere a rezistenței dintelui pe termen cât mai lung.

    Realizăm intervenții cu laser stomatologic, la microscop, cu cameră orală, sterilizare cu lămpi UV-C, anestezie cu inhalosedate. Utilizăm, pentru reconstrucție, cimenturile ionomere de sticlă sau glassionomeri și rășini compozite fotopolimerizabile, restaurare cu pivot de sticlă, incrustații compozite sau ceramice.

    Dotările deținute de cabinet și experiența medicilor stomatologi sunt esențiale în calitatea rezultatelor finale. Noi vi le putem asigura pe ambele.

    Coafaj hidroxid calciu 150 Lei
    Obturatie ciment ionomer de sticla 200 Lei
    Obturatie compozit fotopolimerizabil 1 suprafata (plomba) 250 Lei
    Obturatie compozit fotopolimerizabil 2 suprafete (plomba) 300 Lei
    Obturatie compozit fotopolimerizabil 3 suprafete (plomba) 350 Lei
    Obturatie de colet, cu compozit fotopolimerizabil 300 Lei
    Obturatie compozit fotopolimerizabil dinte frontal 300 Lei
    Restaurare fizionomica (include pivot de sticla) 400 Lei
    Incrustatie compozit 500 Lei
    Incrustatie ceramica 800 Lei
  • Endodonție

    Atunci când pulpa dentară este inflamată sau infectată, pentru a scăpa de durere și complicații și a reda sănătatea dintelui, este nevoie să apelați la un medic stomatolog. Specializarea care se ocupă de diagnosticarea și tratarea problemelor de aceste gen se numește endodonție, iar medicul specialist, pe a cărui pregătire trebuie să te bazați, se numește endodont.

    Cele mai sigure și eficiente intervenții stomatologice pentru cazuri în care este nevoie de tratamente endodontice, trebuie să fie efectuate în cabinete specializate, cu aparatură cât mai performantă și cu medici dentiști cu experiența, așa cum găsiți la Omega Omnident.

    Ce este endodonția?

    Endodonția este o specializare a medicinei dentare ce are ca obiect de activitate prevenirea, diagnosticul și tratarea tuturor afecțiunilor dentare ale părții aflate în interiorul dintelui, ce include țesutul moale, pulpa dentară sau terminațiile nervoase ale dintelui și diagnosticul și tratarea ligamentelor de susținere a dintelui, care sunt situate în vârful rădăcinii acestuia.

    Cine poate efectua tratamente endodontice?

    Pentru carii care afectează interiorul dintelui, fără complicații și infecții, terapiile specifice pot fi efectuate în orice cabinet stomatologic. În fond acestea sunt cele mai frecvente probleme și afecțiuni, cu care se prezintă pacienții.

    Însă, atunci când apar complicații, cu infecții profunde, ce se pot extinde și afecta maxilarul sau dinții din vecinătate și care implică chiar riscul de a pierde un dinte, este nevoie să vă adresați unui specialist endodont, care poate realiza intervenții mult mai complexe și dispune de aparatură de mai mare precizie.

    Ce implică un tratament endodontic?

    Tratamentul endodontic sau tratamentul de canal este o procedură stomatologică ce presupune mai multe etape. Prin această operație este înlăturată o parte sau toată pulpa dentară, cu vase de sânge și terminații nervoase, pentru a îndepărta o inflamație sau o infecție, este dezinfectat locul, pentru a înlătura orice posibilitate de dezvoltare a unei noi infecții și sunt sigilate canalele cu materiale de obturație specifice.

    Acest lucru este posibil deoarece pulpa dentară este un țesut conjunctiv ce are un rol esențial în erupția și formarea dintelui, dar care nu îl afectează dacă este înlăturată după ce acest proces s-a încheiat.

    Tratamentul endodontic mai este cunoscut și drept tratamentul pulpei dentare sau tratamentul nervului. Pentru precizie, siguranță, o durată mai mică a intervenției și rezultate cât mai durabile, cele mai eficiente sunt tratamentele endodontice la microscop stomatologic.

    Când trebuie să apelați la tratamente endodontice?

    Tratamentul endodontic este recomandat atunci când pulpa dentară este inflamată, datorită unor traumatisme, fisuri de smalț sau fracturi, există riscul unor infecții datorite unor carii profunde sau o obturație anterioară a fost făcută incorect și a recidivat.

    De regulă, cel mai evident simptom al nevoii de a apela la un tratament de acest tip este durerea. El indică cel mai clar că vă aflați în punctul în care apelarea la medicul dentist nu mai suportă nicio amânare.

    Dacă problemele sunt amânate și netratate la timp, există riscul ca dintele și legăturile de susținere să fie distruse complet și să ajungeți la pierderea acestuia. Există inclusiv posibilitatea ca infecția să ajungă la osul maxilarului și a altor țesuturi moi învecinate, situație care va agrava lucrurile și va face intervenția mult mai complicată.

    Cât durează un tratament endodontic?

    În funcție de diagnostic și de gradul de dificultate al intervenției, o obturație de canal poate fi realizată în prezent într-o singură ședință, ce poate dura de la mai puțin de o oră, până la peste 2 ore.

    De regulă tratamentul se efectuează sub anestezie locală și presupune izolarea zonei pentru o mai mare precizie și o vizualizare mai bună a dintelui.

    Este dureros tratamentul de canal?

    Fiind vorba despre o intervenție stomatologică ce implică terminații nervoase, procedurile specifice sunt realizate numai sub anestezie locală profundă. Astfel, în funcție de gradul de profunzime al inflamației sau infecției, tratamentul endodontic poate să nu doară deloc sau poate să doară doar foarte puțin, dacă anestezicul nu a ajuns peste tot.

    În multe cazuri, după tratament se constată, pentru o scurtă perioadă, o ușoară sensibilitate dentară, ce necesită administrarea unor antiinflamatoare sau analgezice.

    Care este scopul tratamentului endodontic?

    Principalele obiective ale apelării la acest gen de terapii stomatologice sunt acelea de:

    • a elimina inflamația sau infecția existentă, oricare ar fi cauza
    • a scăpa de durerea ce însoțește de obicei astfel de probleme dentare
    • a preîntâmpina extinderea inflamației la zonele învecinate
    • a reda sănătatea unui dinte bolnav.

    Beneficiile tratamentului endodontic

    Tratamentele endodontice sunt singurele în măsură să redea sănătatea unui dinte afectat de inflamație sau carie și să permită salvarea unui dinte măcinat de carie profundă. Prin apelarea la ele:

    • este înlăturată durerea care însoțește de cele mai multe ori problemele dentare
    • este restabilită funcționalitatea și aspectul danturii
    • este eliminat riscul de a pierde un dinte.

    Cele mai noi metode de tratament endodontic

    În prezent, există aparatură și mijloace tehnice care vin foarte mult în sprijinul medicilor stomatologi și al ratei de succes a tuturor terapiilor endodontice. Acestea sunt reprezentate de sisteme endodontice foarte specializate și de microscopul dentar.

    Cu ajutorul lor pot fi tratate mult mai repede, bine și în profunzime toate problemele existente, reducând semnificativ riscul de recidivă a unei infecții.

    Consultatie de specialitate 200 Lei
    Extirpare pe dinte vital monoradicular 250 Lei
    Extirpare pe dinte vital biradicular 300 Lei
    Extirpare pe dinte vital pluriradicular 400 Lei
    Aplicare folie diga 50 Lei
    Anestezie 50 Lei
    Pansament devitalizant 200 Lei
    Drenaj endodontic / canal 200 Lei
    Aplicare hidroxid calciu / canal 200 Lei
    Tratament antibiotic / canal 200 Lei
    Indepartare corp strain intraradicular 500 Lei - 700 Lei
    Retratare si obturatie a canalelor radiculare 400 Lei
    Retratare si obturare dinte pluriradicular 600 Lei
    Aplicare MTA 450 Lei
    Aplicare pivot fibra sticla 300 Lei
    Obturatie dinte monoradicular 150 Lei
    Obturatie dinte pluriradicular 300 Lei
    Tratament dinte monoradicular realizat sub control microscopic Leica (include obturatia de canal) 600 Lei
    Tratament dinte biradicular realizat sub control microscopic Leica (include obturatia de canal) 700 Lei
    Tratament dinte pluriradicular (M1) realizat sub control microscopic Leica (include obturatia de canal) 800 Lei
    Tratament dinte pluriradicular (M2) realizat sub control microscopic Leica (include obturatia de canal) 900 Lei
    Tratament dinte pluriradicular (M3) realizat sub control microscopic Leica (include obturatia de canal) 1000 Lei
    Retratament dinte monoradicular realizat sub control microscopic Leica (include obturatia de canal) 600 Lei
    Retratament dinte biradicular realizat sub control microscopic Leica (include obturatia de canal) 700 Lei
    Retratament dinte pluriradicular (M1) realizat sub control microscopic Leica (include obturatia de canal) 900 Lei
    Retratament dinte pluriradicular (M2) realizat sub control microscopic Leica (include obturatia de canal) 1000 Lei
    Retratament dinte pluriradicular (M3) realizat sub control microscopic Leica (include obturatia de canal) 1100 Lei
    Reconstructie preendodontica a peretilor coroanei dentare realizata sub control microscopic Leica 300 Lei
    Inserare pivot de fibra de sticla si refacere bont protetic realizate sub control microscopic Leica 400 Lei
    Ablatie pivot metalic realizata sub control microscopic Leica 250 Lei
  • Ce este Parodontologia?

    Una dintre cele mai importante ramuri ale medicinei dentare este parodontologia. Aceasta se ocupă cu studiul, diagnosticarea, găsirea și recomandarea de tratamente pentru toate aspectele legate de parodonțiu sau spațiul parodontal. Afecțiunile principale pe care le tratează sunt gingivita și parodontita.

    Parodonțiu, include gingia, osul, ligamentele ce leagă dintele de os și este acea parte care asigură menținerea dinților într-o poziție fixă pe arcade. El acționează și ca un element de amortizare a  forțelor din timpul mușcăturii.

    Medicul care se ocupă de diagnosticul și tratarea afecțiunilor încadrate la categoria boli parodontale este fi medicul parodont. Rezultatele terapiilor aplicate va ține întotdeauna de pregătirea specialistului, de tehnicile și aparatura disponibile în cabinet și de particularități stării de sănătate a pacientului.

    Întrucât afecțiunile specifice, pot apărea la persoane de orice vârstă, parodontologia este inclusă și printre specializările de care beneficiați în cabinetele Omega Omnident.

    Care sunt afecțiunile din categoria boli parodontale?

    Boala parodontală, gingivita, parodontita sau paradontoza reprezintă numele dat afecțiunilor dentare ce au drept cauză o problemă la nivelul parodonțiului sau a țesutului de susținere a dinților. Primele simptome, care marchează o primă variantă de afecțiune parodontală, denumită gingivita, sunt gingiile inflamate. În timp, dacă această afecțiune este neglijată, ea poate evolua în parodontită. Lăsată netratată, boala parodontală duce la pierderea dinților.

    Care sunt cauzele parodontozei?

    În cele mai mult cazuri, parodontoza are drept cauze efectuarea incorectă a igienei dentare, obiceiuri de viață și alimentare care favorizează formarea tartrului și apariția infecțiilor gingivale, alte cauze medicale. Pe lângă este condiții, avem și următoarele cauze:

    • simptome neluate în seamă
    • carii dentare netratate la timp
    • lucrări dentare efectuate incorect
    • extracția unor dinți și lăsarea spațiului liber
    • modificări hormonale
    • afecțiuni precum diabetul sau avitaminozele

    Deprinderea unor obiceiuri de igienă dentară corecte, de la vârste cât mai fragede și efectuarea controalelor periodice, reduc semnificativ riscul de apariție și evoluție a tuturor bolilor parodontale.

    Care sunt simptomele bolilor parodontale?

    Orice afecțiune, de orice natură, debutează de regulă cu o serie de simptome ocazionale, care devin din ce în ce mai frecvente. În cazul bolilor parodontale avem următoarele simptome:

    • gingii inflamate și roșii
    • sângerări dentare la periaj sau spontane
    • respirație urât mirositoare
    • gust degradat sau afectat
    • dureri în timpul masticației
    • retragerea gingiilor, care lasă descoperită rădăcina dinților
    • dinți sensibili la cald și la rece
    • dinți care se mișcă, se deplasează, sunt slabi.

    În funcție de stadiu și evoluția bolii, se pot manifesta unul sau mai multe simptome. Pentru sănătate dentară, nu neglijați niciun fel de manifestare, cu atât mai mult dacă aceasta se repetă.

    Consultatie specialitate 200 Lei
    Chiuretaj subgingival / dinte 100 Lei
    Gingivectomie / gingivoplastie / dinte 200 Lei
    Gingivectomie / gingivoplastie / 6 dinti 1000 Lei
    Chiuretaj subgingival in camp inchis / 6 dinti 600 Lei
    Imobilizare dinti parodontici cu bara compozit 800 Lei
    Imobilizare dinti parodontici cu fibra de sticla 800 Lei
    Operatie cu lambou (nu include aditia osoasa si membrane) 650 Lei
    Tratament retractile gingivala / 3 dinti 800 Lei
    Tratament retractile gingivala / 6 dinti 1200 Lei
  • Ce este Protetica?

    Protetica dentară aplică diferite metode și tehnologii prin care dantura poate fi restaurată parțial sau total. Soluțiile protetice pe care vi le propunem pot fi atât fixe, cât și mobile.

    Protetica fixă

    • Punți dentare

    Puntea dentara este utilizată pentru a acoperi spațiile goale rămase în urma pierderii dinților naturali. Pentru montarea unei punți dentare, este necesar ca dinții aflați în lateralele spațiului gol să fie șlefuiți și acoperiți ulterior de coronițe dentare, care vor fi parte integrantă a întregii structuri. Lucrarea protetică trebuie să fie montată cât mai curând după pierderea unuia sau mai multor dinți, pentru a preveni dezvoltarea parodontozei, modificarea poziției dinților rămași și modificarea structurii osoase.

    Clinicile Omega Omnident vă oferă posibilitatea de a opta pentru lucrări protetice realizate din ceramică pe schelet metalic, ceramică pe schelet din zirconiu (prin tehnica  CAD-CAM computerizată) sau ceramică integral.

    • Coroane dentare

    Coroana dentară are scopul de a acoperi și proteja un dinte afectat în mare măsură de carii, fracturi sau alte leziuni, care și-a pierdut rezistența.

    În clinica Omega Omnident, folosim aliaje de calitate ridicată: ceramică sau o combinație de metal cu porțelan. Ca pacient, poți alege din ce tip de material să fie realizată lucrarea, iar specialiștii noștri îți vor explica și care sunt diferențele dintre variante. Montarea unei coroane dentare presupune parcurgerea câtorva etape importante și de precizie. Dintele este mai întâi pregătit prin îndepărtarea unei porțiuni exterioare, pentru a permite așezarea coroanei, astfel încât să fie complet acoperit. Apoi, medicul ia o amprentă pentru a obține un mulaj perfect al dintelui pregătit. Până la momentul la care va fi realizată coroana permanentă, se aplică o coroană provizorie. Odată ce lucrarea finala este gata, facem eventualele ajustări înainte de cimentare. Scopul nostru este să creăm coroane rezistente, confortabile, cu un aspect cât mai apropiat de cel al dinților naturali.
    Întreaga procedură necesită 2-3 ședințe pentru finalizare și, dacă resimți un disconfort, putem utiliza anestezie locală.

    Protetica mobilă

    • Protezele dentare totale și parțiale

    Protezele dentare mobile reprezintă soluția cea mai rentabilă pentru înlocuirea dinților pierduți. Acestea sunt utile pentru masticația corectă, vorbire și susținerea obrazului și a buzelor. Tehnologia și materialele pe care le utilizăm oferă fixare, confort si aspect de calitate superioară.

    Este posibil ca după montarea și fixarea inițială să simți nevoia unor ajustări minore, care pot fi făcute cu ușurință, ținând cont de felul în care resimți prezența protezei în cavitatea orală. O programare ulterioară pentru examinarea de urmărire este utilă pentru a ne asigura că țesuturile de sub dinții înlocuiți rămân sănătoase.
    Procedura de realizare și montare necesită vizite multiple și de obicei nu este necesară anestezia.

    Consultatie 200 Lei
    Cimentare coronara 100 Lei
    Ablatie coronara 100 Lei
    Reparatie dinte proteza 250 Lei
    Coroana provizorie confectionata in cabinet 200 Lei
    Coroana provizorie confectionata in laborator 250 Lei
    Proteza provizorie Kemeny 400 Lei
    Coroana provizorie acrilica pe implant 500 Lei
    RCR turnat (pivot metalic) 250 Lei
    Coroana metalica 500 Lei
    Coroana metalo-ceramica 800 Lei
    Coroana ceramica presata 1700 Lei
    Coroana ceramica pe zirconiu 1600 Lei
    Coroana pe implant metalo-ceramica 1300 Lei
    Coroana pe implant ceramica presata 1500 Lei
    Coroana pe implant ceramica presata pe zirconiu 1700 Lei
    Proteza partiala acrilica 1200 Lei
    Proteza totala acrilica 1500 Lei
    Proteza partiala flexibila 2000 Lei
    Reparatie proteza 500 Lei
    Proteza Ancorvis 1800 Lei
    Proteza scheletata cu 2 sisteme speciale 3000 Lei
  • Ce este Chirurgia Dento-Alveolară?

    Aceasta este o ramura stomatologiei, ce include endodonția și ortodonția și care mai este cunoscută și sub denumirea de chirurgie oro-maxilo-facială.  Ea se ocupă cu cercetarea, evaluare și efectuarea de intervenții stomatologice,  ce țin de domeniul etiologiei, patologiei, diagnosticului și tratamentul tuturor afecțiunile orale și maxilo-faciale.

    Chirurgia dento-alveolară permite rezolvarea unor probleme dentare mai complicate, precum: granuloame apicale, molari de minte incluși și semiincluși, canini incluși, abcese și chisturi maxilare, extracții dentare sau de resturi dentare dificile, abcese periosoase cu cauze dentare, tratamente chirurgicale în scop protetic sau pentru realizare implanturi, chirurgie parodontală, augmentări osoase, lift de sinus etc.

    Când este nevoie să apelați la intervenții ce țin de chirurgia dento-alveolară?

    Atunci când există probleme stomatologice cu complicații, unde intervențiile simple, de suprafață și minim invazive nu pot fi eficiente și nu pot rezolva pe deplin situația, este nevoie de apelarea la un stomatolog specializat în chirurgie dento-alveolară.

    Întrucât există multe intervenții stomatologice ce țin de această specializare, diagnosticul, recomandările și intervenția trebuie să fie realizate numai după un consult atent și numai după realizarea  unor investigații suplimentare, inclusiv radiografii.

    Chirurgia dento-alveolară tratează atât afecțiunile dentare și gingivale, cât și maxilare. Tocmai de aceea intervențiile ce țin de acest domeniu sunt numeroase, cu grade diferite de complexitate și durate variate de intervenție și recuperare.

    Care sunt cele mai frecvente intervenții stomatologice de chirurgia dento-alveolară?

    Iată care sunt tipurile de operații stomatologice cele mai des întâlnite în chirurgia dento-alveolară:

    • Extracțiile dentare chirurgicale, pentru dinte neerup, erupt pațial, erupt și incastrat
    • Extracție rest radicular
    • Extracție canin sau premolar intraosos
    • Incizie și drenaj abcese
    • Excizie de chisturi orale
    • Rezecție apicală
    • Alveoloplastie sau extracție cu alveolotomie
    • Excizie, repoziționare de țesut
    • Chirurgie protetică
    • Marsupializarea chistului în cavitatea bucală
    • Plastie comunicare oro-sinuzală
    • Osteoplastie torus maxilar sau mandibular
    • Repoziționare chirurgicală a unui dinte neerupt
    • Repoziționare și imobilizare dinte luxat
    • Replantare și imobilizare dintelui
    • Transplantare dentară sau de mugure dentar
    • Adiție osoasă
    • Sutură de trunchi nervos în cadrul unei intervenții dentare
    • Sutură intraorală
    • Tratament de urgență în cazul fracturilor maxilo-mandibulare.

    Cât de dureroase sunt operațiile dento-alveolare?

    Întrucât la ora actuală există numeroase metode de anestezie și sedare, tehnici și aparatură medicală cu performanțe ridicate, intervențiile chirurgicale stomatologice nu sunt deloc dureroase.

    Totul se desfășoară mai simplu, putând alege varianta de anesteziere și de intervenție pe care o considerați cea mai tolerabilă. Alegerile vor fi făcute întotdeauna ținând cont de recomandările medicului și de starea generală de sănătate a pacientului.

    La cine trebuie să apelați atunci când aveți problemele dentare care presupun intervenții de chirurgie dento-alveolară?

    Pentru a evalua și oferi recomandări de terapii cât mai potrivite, cel mai bine este să apelați la clinici dentare care dispun de cabinete specializate în chirurgie dento-alveolară. Întrucât procedurile sunt ceva mai complicate, dotările, metodele și aparatura folosită joacă un rol esențial în eficiența intervențiilor și obținerea de rezultate cât mai bune, cu perioadă de refacere cât mai scurtă.

    În clinica Omega OmniDent dispuneți de medici specialiști în chirurgie dento-alveolară, de aparatură stomatologică de ultimă generație și de intervenții cu cât mai puțină durere și stres. Efectele secundare sunt reduse la minim.

    Stomatologi cu experiență vă vor pune în temă atât cu tot ceea ce se va întâmpla în timpul operației, cât și cu tot ceea ce aveți de făcut pentru a resimți cât mai puțin durerea și a beneficia de o regenerare a zonei cât mai rapidă.

    Întotdeauna cooperarea pacientului și felul în care alege să respecte toate recomandările de tratament medicamentos, igienă și alimentație post-intervenție vor contribui în eficientizarea actului medical și în obținerea de rezultate cât mai bune și mai durabile.

    Întrucât efectuarea unor intervenții stomatologice chirurgicale poate genera teamă și multe întrebări, specialiștii noștri vă stau la dispoziție cu toate informațiile necesare pentru a vă ajuta să vă eliberați de rețineți și să alegeți cea mai potrivită variantă de tratament pentru problemele dentare cu care vă confruntați.

    Consultatie chirurgie 200 Lei
    Anestezie 50 Lei
    Incizie abces 200 Lei
    Descoperire molar minte 200 Lei
    Extractie dinte parodontic 300 Lei
    Extractie dinte monoradicular 250 Lei
    Extractie dinte pluriradicular 350 Lei
    Extractie rest radicular 400 Lei
    Extractie cu alveolotomie/alveoloplastie 500 Lei
    Extractie molar minte erupt 350 Lei
    Extractie molar minte submucos 500 Lei
    Extractie molar minte intraosos 600 Lei
    Plastie comunicare oro-sinuzala 600 Lei
    Premolarizare 300 Lei
    Chistectomie leziune mica 500 Lei
    Chistectomie leziune mare 700 Lei
    Frenectomie 350 Lei
    Osteoplastie torus maxilar/mandibular 400 Lei
    Extractie canin/premolar intraosos 700 Lei
    Rezectie apicala leziune mica 500 Lei
    Rezectie apicala leziune mare 600 Lei
  • Nu e asa ca starea de bine a copilului tau e foarte importanta? Pedodontia, stomatologia pentru copii, este specializarea medicinei dentare care are grija ca ei sa aiba dantura sanatoasa in copilarie, ca baza a unei sanatati ulterioare in viata de adult. Iar vizita la medicul stomatolog pentru copii trebuie sa inceapa din primul an de viata, de la aparitia primilor dinti.

    Este un domeniu sensibil al stomatologiei, cunoscut fiind ca cei mici, copiii, dezvolta frica de dentist. Specialistii nostri din Clinica Omega Omnident Floreasca au experienta in a lucra cu copii, iar vizita la cabinet poate deveni astfel o rutina necesara pentru sanatatea dentara. Copiii, precum adultii, nu trebuie sa ajunga la stomatologie de urgenta cu dureri, iar echipa noastra va fi alaturi de intreaga familie in prevenirea cariilor si problemelor dentare.

    Mai mult chiar, echipamentele noastre de ultima generatie contribuie semnificativ la proceduri stomatologice fara dureri, iar copiii se vor elibera de frica de dentist.

    Ce spui? Readucem zambetul fericit al copilariei?
    Contacteaza-ne pentru o programare!

    Consultatie 150 Lei
    Pansament calmant 200 Lei
    Tratament gangrena/sedinta 300 Lei
    Coafaj direct/indirect 250 Lei
    Extractie dinte temporar mobil 150 Lei
    Extractie dinte temporar imobil monoradicular 200 Lei
    Extractie dinte temporar imobil pluriradicular 250 Lei
    Fluorizare topica/arcada 150 Lei
    Tratament urgenta 300 Lei
    Obturatie canal 200 Lei
    Obturatie cu ciment ionomer de sticla 200 Lei
    Periaj profesional bimaxilar 200 Lei
    Pulpectomie devitala 200 Lei
    Sigilare compozit fotopolimerizabil 150 Lei
    Sigilare largita compozit fotopolimerizabil 200 Lei
    Obturatie cu compozit fotopolimerizabil 200 Lei
    Profilaxie (periaj professional si instructaj igienizare) 200 Lei
    Anestezie 50 Lei
  • Ce este Ortodonția?

    Ortodonția este o specializare foarte importantă în stomatologie. Ea are rolul de a diagnostica și corecta anomaliile dentare și de a oferi o soluții pentru o estetică impecabilă danturii. Având în vedere implicațiile funcționale și emoționale ce pot decurge din corecția aliniamentului dinților și ocluziei dentare, nimănui nu strică să facă o vizită pentru un consult de specialitate în cabinetul unui ortodont.

    Creșterea și poziționarea incorectă a dinților poate duce în timp la numeroase alte probleme dentare, precum: depunerea de mai mult tartru și risc mai mare de cariere pentru anumiți dinți, pierderi dentare pe partea dentară mai puțin folosită, presiune crescută pe anumiți mușchi masticatori, dureri de cap sau gât, riscul de fracturi de mandibulă etc.

    Singura soluție pentru evita astfel de complicații și de a avea un zâmbet cât mai frumos este apelarea la tratamente ortodontice. Procedurile stomatologice de acest tip presupun recurgerea la intervenții stomatologice și aparate dentare care să conducă la corectarea dispuneri dinților pe arcade și la obținerea unei ocluzii dentare sănătoase.

    Care sunt cele mai noi și eficiente aparate dentare?

    La ora actuală există numeroase aparaturi specializate și tipuri de aparate dentare, menite să ofere eficiență în derularea tratamentelor. Cele mai apreciate soluții sunt cele care scurtează durata tratamentului, folosind cu aparat cu aspect care să fie cât mai puține evident și vizibil. Printre cele mai populare variante, de care puteți beneficia și în cabinetele noastre menționăm:

    1. Aparat dentar safir

    Este un aparat dentar foarte apreciat de pacienți, datorită fapului că este mult mai elegant decât varianta clasică de aparat dentar de sârmă cu brackeți metalici. Aparatul dentar cu safir este discret și eficient din punct de vedere al perioadei de corecție a problemelor. Forma perfect șlefuită și rotunjită a brackeților îl fac mult mai comod și confortabil. Aspectul transparent asigură alegerea perfectă pentru cei care vor un aparat care să se vadă cât mai puțin și care să le permită să zâmbească mai detașat pe toată perioada tratamentului.

    2. Aparat dentar autoligaturant

    Spre deosebire de aparatele dentare clasice, unde arcul este fixat cu ajutorul unor ligaturi elastice sau metalice, la aparatele dentare autoligaturante prinderea nu se mai face cu ligaturi. O clapeta mica din metal închide arcul în interiorul bracketului, fără a-l ține strâns. Bracketurile autoactivante permit remedierea problemelor cu mai puține dureri și mai rapid. Modalitatea de fixare și de acționare duce la o serie de avantaje pentru toți cei care aleg această formă de tratament.

    3. Aparat dentar transparent Spark

    Unul dintre cele mai noi și mai tehnologizate tipuri de aparate ortodontice este reprezentat de aparatul dentar transparent Spark. Acesta este realizat dintr-un material transparent, ceea ce este perfect pentru cei care doresc ca estetica zâmbetului să nu aibă de suferit pe perioada derulării unui tratament ortodontic. Este una dintre cele mai discrete, eficiente și confortabile metode de îndreptare a dinților.

    Cine are nevoie de tratamente ortodontice și de aparate dentare?

    Orice persoană, copil sau adult care prezintă probleme în privința aliniamentului danturii, poziționării dinților pe arcade și ocluzie dentară defectuoasă are nevoie de tratamente ortodontice și de aparate dentare.

    Corecția poziției dinților și a forțelor care acționează în mușcătură este obligatorie pentru toți cei care suferă de astfel de probleme. Implicațiile ulterioare pot fi mult mai grave și mai costisitoare.

    Având în vedere și faptul că la ora actuală estetica dentară  este o ramură a stomatologiei  din ce în ce mai căutată, cu cât mai din timp sunt rezolvate problemele ortodontice, cu atât este mai bine.

    Ce aparat dentar să alegi? Cât costă un aparat dentar?

    Pentru a stabili care este cea mai bună metodă de tratament ortodontic și a afla cât costă aparatul dentar recomandat, este bine să treci prin cabinetul unui medic ortodont. Alegerile și costurile sunt influențate întotdeauna de diagnosticul pus, de tipul, etapele și durata terapiei, de factori genetici și ereditari.

    Consultatie ortodontie 200 Lei
    Control periodic ambele arcade 200 Lei
    Amprenta model studiu 200 Lei
    Plan de tratament 200 Lei
    Aparat mobil/arcada 1200 Lei
    Aparat fix bracketi metalici/arcada 2800 Lei
    Aparat fix bracketi ceramic/arcada 3500 Lei
    Aparat fix bracketi safir/arcada 4000 Lei
    Gutiera contentie 500 Lei
    Retainer fix 500 Lei
    Recolat bracket metalic 100 Lei
    Recolat tubusor 100 Lei
    Recolat bracket ceramic 200 Lei
    Recolat bracket safir 250 Lei
    Relipit inel molar 150 Lei
    Aparat mobil twinblock 1500 Lei
    Aparat functional activator 1500 Lei
    Disjunctor pe inele 1500 Lei
    Disjunctor pe gutiere 1500 Lei
    Aparat functional trainer 1500 Lei
    Aparat functional de contentie 800 Lei
    Aparat functional masca Delaire 800 Lei
    Mentinator spatiu mobil 600 Lei
    Mentinator spatiu fix 600 Lei
    Aparat contentie mobil 600 Lei
    Colat buton canin inclus 200 Lei
    Aparat Incognito 5000 EUR
    Control aparat Incognito ambele arcade 400 Lei
    Profilaxie aparat ortodontic fix 400 Lei
    Recimentare disjunctor 300 Lei
    Control aparat mobil/arcada 100 Lei
    Inaltare ocluzie 200 Lei
    Detartraj + Igienizare dupa indepartarea aparatului 400 Lei
    Indepartare aparat ortodontic/arcada 400 Lei
  • Ce este Profilaxia?

    Profilaxia dentară presupune în primul rând  să mergi la un control stomatologic o dată la 6 luni. În cadrul acestui control, medicul va evalua starea de sănătate a dinților,  a gingiei și a întregii cavități orale.

    Astfel, vor fi identificate nu doar posibilele carii, ci și afecțiunile gingiei, ale țesuturilor adiacente și ale mucoasei (stomatită, gingivită, parodontoză etc.). În cadrul profilaxiei dentare sunt incluse și metodele de igienizare: detartraj, periaj profesional, air-flow. Acestea sunt utile nu doar pentru sănătatea dinților, ci și a gingiei – multe persoane ajung în situația de a-și pierde dinții sănătoși din cauza plăcii bacteriene și a depunerilor de tartru, care provoacă parodontoză.

    Printre metodele profilactice se numără și fluorizarea profesională și aplicarea de desensibilizant, pentru persoanele care experimentează disconfort atunci când consumă alimente prea reci sau prea calde.

    Detartrajul presupune eliminarea  depunerilor solide de pe dinți, care poartă numele de tartru. Acesta este rezultatul mineralizării plăcii bacteriene care se formează la suprafața dinților. Tartrul format deasupra gingiei se numește salivar, iar cel care se acumulează sub gingie și este mai greu vizibil se numește seric. Medicul stomatolog va elimina, prin detartrajul cu ultrasunete, chiar și depunerile subgingivale ii interdentare din zonele mai greu accesibile.

    Air-flow este procedura prin care se elimină placa bacteriană și petele de pe dinți, care pot fi provocate de fumat, de consumul de cafea, ceai negru, vin roșu, sucuri colorate etc. Jetul de apă utilizat pentru air-flow conține particule fine de bicarbonat de sodiu, care contribuie la albirea dinților și poate curăța spațiile care se curăță mai greu sau deloc prin periaj. Profilaxia cu airflow contribuie și la combaterea sângerărilor gingivale.

    Periajul profesional completează detartrajul și airflow-ul, asigurând nu doar o curățare suplimentară, ci și lustruirea dinților, la care placa bacteriană va adera mult mai greu ulterior. Medicul va aplica pe periuța specială, rotativă, paste de dinți speciale, cu sau fără fluor, care sunt disponibile doar în cabinetele stomatologice. Periajul profesional se mai recomandă și înainte de procedurile de  fluorizare, albire sau de sigilare a dinților sau înainte de montarea aparatelor dentare.

    Tratamentele profilactice te scutesc de multe probleme dentare și gingivale și de costuri suplimentare, pe care le implică tratamentele și procedurile de restaurare a danturii.

    Consultatie stomatologica 150 Lei
    Air-flow 200 Lei
    Aplicare desensibilizant 200 Lei
    Periaj profesional 200 Lei
    Fluorizare cu gutiere 300 Lei
    Gutiere fluorizare/albire 300 Lei
    Gutiere bruxism/arcada 300 Lei
    Detartraj 250 Lei
    Pachet detartraj, air-flow si periaj profesional 300 Lei