FAQ

Asociatia Dentara Americana recomanda sa mergeti la stomatolog pentru o curatare si o verificare a dintilor dv. cel putin de doua ori pe an. Asta va va ajuta sa preintampinati orice probleme serioase.

O periuta de dinti cu parul moale este recomandata pentru diminuarea abraziunii smaltului dentar. O periuta cu capul mai mic va permite sa ajungeti mai usor in spatele dintilor. Multe persoane gasesc utile periutele electrice, pentru indepartarea petelor si a tartrului de pe dinti.

Pentru pasta de dinti, recomandam orice pasta de dinti ieftina, care contine fluoride.

Recomandam sa va aduceti copilul la cabinet pentru prima consultatie la varsta de 2-3 ani. Este important ca prima experienta a copilului dumneavoastra in cabinetul stomatologic sa fie una pozitiva. De aceea, vom depune toate eforturile sa il ajutam pe copilul dv. sa se simta cat mai confortabil pe durata consultatiei.

Incepand foarte devreme sa va deprindeti copilul cu bune obiceiuri de igiena orala precum periajul de doua ori pe zi, curatarea dintilor cu ata dentara si o clatire a dintilor cu fluoride, daca este recomandata de dentist, va asigura sanatatea orala de lunga durata copilului dv.

Albirea dintilor este un proces de albire care inverseaza decolorarea smaltului, creand un aspect mai alb. Ocazionat, pacientii simt o sensibilitate usoara, care poate dura o zi sau doua dupa urmarea procedeului. Nu exista efecte secundare sau deteriorari ale structurii dentare.

Respiratia urat mirositoare (cunoscuta si sub denumirea halitoza) indica, in general, probleme sistemice si medicale. Ea mai poate fi produsa si de protezele montate necorespunzator, punti sau carii dentare. Totusi, problemele de halitoza provin, in majoritatea cazurilor, dintr-o infectie bacteriana localizata (in special bacteriile din gura), care duce la imbolnavirea gingiei. Recomandam pacientilor care experimenteaza asemenea probleme sa vina la cabinet pentru o evaluare orala.

Multe persoane isi inclesteaza sau scrasnesc din dinti cand dorm. Scrasnitul, cunoscut si sub denumirea de bruxism, poate dauna ireversibil structurii dintelui. Pe o perioada mai lunga de timp, fortele excesive asupra dintilor pot sa toceasca smaltul, expunand structura interioara a dintelui, inclusiv nervul. Astazi, un numar din ce in ce mai mare de adulti risca sa isi piarda prematur dintii ca urmare a bruxismului. Unele opinii medicale afirma ca factorii care duc la bruxism sunt stressul, cafeina si stimulentele similare cafeinei si obiceiurile orale distructive. Pentru prevenirea bruxismului, trebuie produs un aparat si purtat pe timpul noptii. Oamenii care experimenteaza o sensibilitate generalizata sau se trezesc cu dureri de maxilare sau dureri de cap ar trebui sa mearga pentru un consult dentar.

Rata de succes a implantului dentar la adultii care au, in general, o sanatate buna si un suport osos corespunzator este de 98% (procent sustinut in literatura stiintifica parodontala actuala). Urmarea unei igiene corecte la domiciliu este un factor cheie in rata de succes a implantului.

Retractia gingiilor, care conduce la expunerea radacinilor dintilor, poate avea drept urmare caverna radacinii dentare, sensibilitate la cald si o aliniere inegala a dintilor. Retractia se poate trata cu usurinta de parodontologul nostru printr-o procedura denumita grefa de tesut gingival.

Ai o urgență stomatologică?
Ne poți contacta oricând, în timpul programului de lucru!

Clinica Omega Omnident Piața Romană

Clinica Omega Omnident Floreasca