Fațetări

EMAIL

Nu lasa problemele sa astepte.
Contacteaza-ne acum!

Programează-te online

Completează formuarul online pentru un consult profesional.

Ce sunt Fațetările?

Fațetele dentare ceramice sau din rășini compozite – soluții estetice de efect

Spre deosebire de coroană, care acoperă întregul dinte, o fațetă este o căptușeală subțire, plasată pe suprafața din față a dintelui. Fațetele dentare sunt remedii estetice excelente pentru o gamă diversificată de boli dentare, care afectează aspectul dinților frontali. Această soluție este deseori utilizată pentru tratarea decolorărilor severe, a dinților lipsiți de formă sau ușor încovoiați, precum și a dinților ciobiți sau tociți.

Există două tipuri de fațetări: fațetări ceramice și fațetări cu rășini compozite.

Fațetări ceramice

Fațetările ceramice sunt straturi extrem de subțiri, realizate dint-o ceramică dentară dură și durabilă. Procedura începe cu îndepărtarea unui strat subțire de smalț de la suprafața dintelui. Apoi, se ia o amprentă de la dinții astfel pregătiți, care va fi trimisă către laboratorul dentar, unde vor fi realizate fațetele ceramice.   La următoarea vizită, fațetele pot fi deja montate pe dinți. Întotdeauna verificăm potrivirea și forma și facem ajustările, dacă este cazul. Dacă ești mulțumit de felul în care te simți, de culoarea și forma fațetelor, medicul stomatolog va fixa fațetele pe dinți cu un ciment special, de culoarea danturii. Procedura se efectuează în cel puțin 2 ședințe complete, iar anumite în anumite situații poate fi necesară și anestezia.

Fațetări din rășini compozite

Fațetele din rășini compozite se realizează într-o singură ședință. După ce dintele este pregătit, alegem materialul compozit de culoarea dintelui și îl modelăm pe suprafața acestuia. Se utilizează o lumină specială pentru întărirea materialului. Fațeta se netezește și se lustruiește,  pentru a-i oferi dintelui un aspect natural. Unii pacienți pot avea nevoie de anestezie.

Fațetele ceramice oferă un aspect foarte plăcut, întrucât imită transparența unui dinte natural. Acestea sunt mai durabile și mai rezistente decât cele din rășini compozite, însă necesită mai multe ședințe pentru finalizare. Sunt, desigur, mai costisitoare, deoarece sunt executate de către un tehnician dentar. Fațetele din compozit nu sunt atât de puternice cum sunt cele din ceramică, dar se montează într-o singură ședință, sunt mai ieftine și mai simplu de reparat, în caz de ruptură.

Echipa OMEGA OMNIDENT te poate ajuta să alegi cel mai bun material, în funcție de preferințele tale în ceea ce privește duritatea, aspectul si costul fațetelor dentare.

Prețuri Fațetări

ESTETICĂ DENTARĂ (prețuri începând de la 250 Lei)

Albire interna/dinte (devital cu modificare de culoare) 300 Lei
Bijuterie dentara 250 Lei
Tratament albire profesionala la cabinet cu Laser Wiser Dental Diode 1500 Lei
Tratament albire profesionala cabinet lampa White Now 1000 Lei
Fateta ceramica presata 1500 Lei
1ml acid hyaluronic 250 EUR

Ai o urgență stomatologică?
Ne poți contacta oricând, în timpul programului de lucru!

Clinica Omega Omnident Piața Romană

Clinica Omega Omnident Floreasca