Fatetari

Spre deosebire de coroana, care acopera intregul dinte, o fateta este o captuseala subtire plasata a partii din fata a dintelui. Fatetele sunt remedii cosmetice excelente pentru o gama diversificata de boli dentare, care afecteaza aspectul dintilor din fata. Fatetele sunt adeseori utilizate pentru tratarea decolorarilor severe, a dintilor lipsiti de forma sau usor incovoiati, precum si a dintilor ciobiti sau tociti.

Exista doua tipuri de fatetari: fatetari ceranice si fatetari cu rasini compozite.

Fatetari ceramice

Fatetarile ceramice sunt straturi extrem de subtiri dintr-un material dentar ceramic dur si durabil. Se indeparteaza un strat subtire de smalt de pe fata dintelui, pentru a face loc faltului. Se amprenteaza dintii pregatiti, iar amprenta se transmite la laboratorul dentar, unde se pregatesc fatetele ceramine. La urmatoarea vizita, fatetele ceramice se monteaza pe dinti. Verificam potrivirea si forma si facem ajustarile, daca este cazul. Daca potrivirea, forma si culoare fatetelor sunt perfecte si sunteti multumit de aspect, atunci fatetele se fixeaza de dinti cu un ciment in culoarea dintelui. Procedura se efectueaza in cel putin 2 sedinte complete. Anumite situatii pot necesita anestezie.

Fatetari din rasini compozite

Fatetele din rasini compozite se realizeaza intr-o sedinta. Dupa ce dintele este pregatit, alegem materialul compozit in culoarea dintelui si il modelam pe suprafata dintelui. Se utilizeaza o lumina speciala pentru intarirea materialului. Fateta se netezeste si lustruieste pentru a da dintelui un aspect natural. Anumite situatii pot necesita anestezie.

Fatetele ceramice ofera un aspect foarte natural intrucat imita transparenta unui dinte natural. Acestea sunt mai durabile si rezistente la efort decat cele din compozit, insa necesita mai multe sedinte pentru finalizare. Sunt, desigur, mai scumpe deoarece se executa de catre un tehnician dentar. Fatetele din compozit nu sunt atat de puternice ca cele din ceramica, insa se monteaza intr-o sedinta, sunt mai ieftine si mai simplu de reparat in caz de ruptura.

Echipa OMEGA OMNIDENT va poate ajuta sa alegeti cel mai bun material, in functie de preferintele dumneavoastra in ceea ce priveste duritatea, aspectul si costul.

STABILESTE O PROGRAMARE!


Privacy Preference Center

  • PROGRAMARI