Implant dentar în 24 de ore: În ce condiții este posibilă recuperarea integrală a danturii într-o singură zi?

Implant dentar in 24 de ore - Omega Omnident

Dacă ai ajuns în situația în care unul sau mai mulți dinți sunt atât de deteriorați încât nu mai pot fi salvați, cea mai bună opțiune pe care o oferă medicina dentară în prezent este implantul dentar. Există, desigur, și posibilitatea protezării cu ajutorul unei punți dentare, însă aceasta presupune șlefuirea, respectiv acoperirea dinților aflați în lateralele golului rămas în urma extracției.

 

Acest tip de proteză costă ceva mai puțin decât un implant, dar acesta din urmă este mai durabil, poate fi montat rapid și nu afectează dinții din jur. Studiile de specialitate au arătat că durabilitatea unui implant dentar este de 99% în primii 7 ani de la inserare. Rezistența ulterioară montării depinde în mare măsură de păstrarea igienei orale. Dacă vei merge regulat la control, implantul tău poate rezista o viață întreagă!

Prețul unui implant dentar în 24 de ore este variabil, pentru că acesta poate fi realizat din materiale diferite. Vei fi informat în legătură cu variantele posibile, înainte să te programezi pentru intervenție. Iar despre durere, nu trebuie să îți faci griji: procedura se face sub anestezie. Unii pacienți resimt ușoare dureri sau disconfort în zilele următoare, însă acestea sunt ușor de combătut cu ajutorul analgezicelor prescrise de medic. Dacă vei alege soluția implantului dentar în 24 de ore, vei putea să mesteci, să vorbești și să zâmbești fără rețineri în cel mai scurt interval de timp posibil!

Cuprins

1. Condițiile care trebuie îndeplinite ca să poți beneficia de un implant dentar în 24 de ore
2. Procedura de montare a unui implant dentar în 24 de ore
3. Reguli de respectat după montarea unui implant în 24 de ore

1. Condițiile care trebuie îndeplinite ca să poți beneficia de un implant dentar în 24 de ore

Condițiile care trebuie îndeplinite ca să poți beneficia de un implant dentar în 24 de ore

Nu toți pacienții sunt eligibili pentru acest tip de procedură. Medicul stomatolog te va întreba despre istoricul tău medical și eventualele boli și afecțiuni de care suferi. Trebuie să oferi, de asemenea, informații despre medicamentele pe care le iei.

Montarea unui implant dentar în 24 de ore este contraindicată, în următoarele situații:

  • infarct miocardic recent;
  • insuficiență cardiacă severă;
  • cardiopatii valvulare
  • tulburări de coagulare a sângelui;
  • tulburări psihiatrice grave;
  • urmarea unor tratamente pentru cancer;
  • urmarea unor tratamente pentru osteoporoză;
  • radioterapie sau terapie cu citostatice, tumori maligne.

Este bine de știut și că implantul dentar nu este recomandat persoanelor cu vârsta mai mică de 18 ani.

Dacă starea ta generală de sănătate permite montarea implantului dentar în 24 de ore, urmează ca specialistul să îți evalueze sănătatea orală. Este neapărat necesar ca gingia să fie sănătoasă, iar osul în care urmează să fie implantat dintele să fie rezistent și suficient. De asemenea, nu trebuie să existe semne de infecție. În anumite situații, poate fi necesară adiția de os (augmentarea osoasă). În acest caz, implantul nu va putea fi montat în 24 de ore, ci într-o perioadă mai lungă de timp. În general, este necesar să se aștepte 6 luni între adiția de os și inserarea implantului.

Important de știut este și că, înainte de orice procedură chirurgicală, este necesară efectuarea unei radiografii. Astfel, medicul va putea vedea exact starea de sănătate și structura osului în care va fi implantat dintele, dar și locul exact în care acesta va fi introdus. Dacă ai deja o radiografie recentă sau o tomografie computerizată, o poți trimite medicului chiar și online, via e-mail, înainte de procedură.

În funcție de particularitățile fiecărui pacient, implantul poate fi montat în 24 de ore sau mai mult.   Există și pacienți care au apelat la serviciile noastre pentru restaurarea integrală a danturii, cu ajutorul implanturilor. În astfel de situații, se pot folosi și punți dentare, care să „lege” implanturile între ele. Implantul dentar este util și pentru un aspect armonios al feței. O metodă complementară de ajustare facială este injectarea de acid hialuronic, care poate să redea tonusul și simetria.

2. Procedura de montare a unui implant dentar în 24 de ore

Procedura de montare a unui implant dentar în 24 de ore

Tehnica de ultimă generație Fast&Fixed (ceva mai costisitoare decât tehnica tradițională) îți oferă posibilitatea să îți recapeți zâmbetul natural în mai puțin de 24 de ore.

După anestezie, medicul va face o incizie în gingie, respectiv în os, apoi va monta implantul prin înfiletare. Partea care va fi introdusă în osul maxilarului sau al mandibulei, după caz, este fabricată din aliaje de titan sau zirconiu. Aceste două materiale se caracterizează printr-o biocompatibilitate ridicată și sunt foarte bine acceptate de organism. După inserarea acestor „rădăcini false”, se poate trece la acoperirea lor cu o lucrare dentară provizorie.

Este bine să știi și că, pentru fixarea definitivă a implantului în maxilare, este nevoie de o perioadă cuprinsă între 3 și 6 luni. În acest interval, organismul va reface în mod natural celulele osoase, care vor înconjura complet și stabil inserția de titan sau zirconiu. Este momentul în care   pe implant se poate monta lucrarea definitivă (coroniță sau punte, după caz).

Eventualele extracții dentare pot fi făcute în cadrul aceleiași ședințe în care se face și implantarea rădăcinii din titan sau zirconiu. Dacă pe o arcadă nu se mai află niciun dinte, pot fi montate 6-8 implanturi, în funcție de particularitățile maxilarului. Este bine să știi de la bun început că întreaga procedură poate să dureze mai multe ore.

3. Reguli de respectat după montarea unui implant în 24 de ore

Reguli de respectat după montarea unui implant în 24 de ore

Durabilitatea implantului depinde foarte mult de atenția pe care o vei acorda igienei orale. Chiar dacă dintele nu mai este cel natural, acesta are în continuare nevoie de îngrijire. Pentru persoanele care au un implant dentar montat în 24 de ore se recomandă utilizarea unui duș bucal pentru igienizare. Cu ajutorul acestuia, pot fi curățate zonele mai greu accesibile și în special locurile în care coroana dentară întâlnește gingia. Acolo se pot acumula resturi alimentare care, în timp, vor afecta sănătatea gingiei și chiar a osului în care este montat implantul. De aceea, se recomandă și igienizări profesionale regulate, care să fie efectuate în cabinetul stomatologic.

După montarea implantului dentar, este foarte important să continui să te preocupi de igienizarea cavității tale orale. Se recomandă ca în perioada imediat următoare să utilizezi o apă de gură mai puțin agresivă sau soluții dezinfectante, dar fără să clătești gura foarte energic. Sunt de evitat orice tip de agresiuni, pentru că acestea pot întârzia procesul de vindecare.

Chiar dacă noul tău dinte nu mai poate fi afectat de carii, acesta trebuie îngrijit la fel ca și unul natural, deoarece placa bacteriană se formează și pe suprafața acestuia, iar în timp poate îmbolnăvi gingia și osul care susține implantul.

Periajul cu ajutorul unei periuțe de dinți moi este, de asemenea, recomandat. Nu consuma alimente foarte tari, nici prea fierbinți, nici prea reci! Evită fumatul și consumul de alcool! Folosește în continuare ața dentară, dar nu în jurul implantului și nu uita să mergi la control o dată la 6 luni! Dacă încă mai ai îndoieli sau nelămuriri cu privire la montarea unui implant dentar în 24 de ore, nu ezita să ne contactezi! Un medic din echipa noastră de specialiști îți stă la dispoziție pentru a-ți oferi toate informațiile necesare și un plan terapeutic personalizat!

Terapia cu plasma pentru paradontoza avansată. Ce este. Recomandări. Precauții
Parodontoza sau parodontita este afecțiune cronică a gingiilor la care se ajunge doar dacă nu sunt luate...
Citește mai mult
Extracția dentară chirurgicală. Ce trebuie să știi?
Sunt situații în care, datorită unor complicații, extracția dentară simplă nu mai este o intervenție...
Citește mai mult
Ce este Laterodeviație Mandibulară și care sunt soluțiile?
Există o serie de anomalii dentare, pentru a căror diagnosticare și tratare este nevoie de o evaluare...
Citește mai mult
De ce e important să ai un serviciu dentar pentru companii cu o clinică dentară deschisă non-stop?
Serviciul de urgențe stomatologice este unul de care orice persoană are nevoie la un moment dat. Fără...
Citește mai mult

Ai o urgență stomatologică?
Ne poți contacta oricând, în timpul programului de lucru!

Clinica Omega Omnident Piața Romană

Clinica Omega Omnident Floreasca