IMPLANT DENTAR OMEGA OMNIDENT, BUCUREȘTI

Dacă ați pierdut un dinte sau chiar mai mulți, implantul dentar este soluția stabilă și confortabilă. Este varianta de protezare care oferă impresia dinților naturali care contribuie la un aspect estetic, dar mai ales care redă masticatia corecta si echilibreaza functia masticatorie.

În continuare vă vom prezenta aspecte importante și detalii pe care este bine să le cunoașteți înainte să considerați această variantă de tratament.

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este un dispozitiv medical care înlocuiește rădăcina dintelui atunci când aceasta lipsește. El este implantat și fixat în os și se comportă ca o rădăcină peste care se montează o lucrare protetică.

Implant dentar in lucru, inainte de osteointegrare
Implant dentar inainte de osteointegrare-inferior, aditie osoasa superior

Caz in lucru. Pe maxilarul inferior s-au pus implanturile. La maxilarul superior s-a făcut adititii osoase, așteptam osteointegrarea. După perioada de 7-9 luni se vor insera implanturile și se vor face lucrarile.

DE CE SĂ ALEGI IMPLANTUL DENTAR CÂND AI UNUL SAU MAI MULȚI DINȚI LIPSĂ?

Implantul dentar – o soluție mai aproape de dinții naturali

Implantul dentar nu înlocuiește protetica, ba chiar face parte din aceeași familie. Peste implant se montează componenta estetică, cea care înlocuiește coroana dentară.

3 motive pentru care implantul dentar este o soluție mai bună decât doar protetica

  1. Nu sunt șlefuiți / afectați dinții vecini. Atunci când se dorește înlocuirea unui dinte, dar fără implantare, se caută puncte de sprijin pe dinții vecini. Aceștia vor fi șlefuiți și vor avea rol de sprijin pentru lucrarea finala. Cu implant, lucrările sunt indiviaduale, independente și stabile, fiind astfel protejați dinții din jur.
  2. Este o varianta mai confortabilă.Lucrarea protetica se pot scoate pentru igienizare și este mult mai stabila. După un timp, apare senzația de dinte natural.
  3. Durata mult mai mare de viață. Implantul poate fi în stare optimă tot restul vieții, cu anumite excepții. Pe când o punte, spre exemplu, trebuie schimbată cam la 5 ani din cauza retracției gingivale. În cazul lucrărilor protetice fixe, dinții naturali pot ceda în timp din diferite cauze (infecții, fisuri, carii etc.), fiind necesare programări suplimentare.

Lucrare protetică sau implant dentar? Când și ce alegi

Pacienții sunt diferiți, iar fiecare în parte are nevoi diferite. În luarea acestei decizii un rol important îl are medicul stomatolog. Acesta va face recomandări în funcție de fiecare caz pentru ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor.

Medicul va ține cont de mai multe aspecte precum densitatea osoasă, așteptările pacientului, bugetul alocat etc.

De regulă, implantul este cea mai bună variantă, dar este și ceva mai scumpă decât alte variante de tratament. De asemenea, se poate opta pentru altceva și din cauza osului, a existenței unor patologii generale sau a dorinței pacientului.

Avantajul implantului față de proteza dentară

Implantul dentar este durabil, stabil, fixat în os, așadar nu va cădea, nu se va mișca si va avea un aspect estetic care contrinuie la starea de bine a pacientului. În cazul protezelor totale, se va opta pentru 6 sau 8 implanturi amplasate în puncte cheie peste care se va monta lucrarea.

Proteza amplasată pe implanturi este fixată in sisteme speciale, fiind o opțiune stabilă atât în masticație, cât și în alte momente (tusea, strănutul, suflatul cu putere etc.), spre deosebire de proteza care nu are un sistem de ancorare.


Radiografie implanturi dentare inainte si dupa lucrare


Caz de implant dentar imagine inainte si dupa lucrare

DIN CE E COMPUSĂ O LUCRARE PE IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este compus din corpul implantului – partea care se află în os – și din bontul protetic. Ultimul element este coroana dentară care poate fi compusă din diverse materiale, în funcție de preferințele pacientului.

Elementele componente diferă în prima fază – pentru a ajuta procesul de vindecare se aplică acea capă de vindecare cu rol de conformare a gingiei.

DIN CE MATERIAL ESTE FĂCUT IMPLANTUL DENTAR

Implantul dentar este făcut din Titan de puritate 99,9%, fiind compatibil cu osul și cu organismul uman. Cat de bine tolereaza fiecare pacient depinde de sistemul imunitar si de starea sa de sanatate generala.

CÂT REZISTĂ IMPLANTUL DENTAR

Implantul dentar este protezare „pe viață”. Important de știut este că igienizarea joacă un rol foarte important, în special în perioada de vindecare.

Implantul poate fi respins dacă nu este bine igienizată zona. Se poate face o periimplantită care duce la expulzarea implantului. În acest caz, medicul va extrage implantul, iar după vindecare se va reîncerca implantarea.

ETAPE ALE IMPLANTULUI DENTAR

Nu există o rețetă standard, etapele variază în funcție de pacient și de stadiul în care se află acesta, de bugetul alocat, de timpul pe care îl are etc.

Un prim pas este consultația. Este important ca pacientul să comunice cu medicul și să stabilească împreună planul de tratament.

Pasul următor este realizarea CT-ului (computer tomograf) și a măsurătorilor care îi spun medicului dacă structura permite protezarea prin implant.

Următorii pași constau în alegerea unui plan potrivit și parcurgerea lui.

Etapa chirurgicală

Intervenția se duce la bun sfârșit sub anestezie. După ce pacientul confirmă că a amorțit zona, medicul face o incizie, după care frezează în os, iar mai apoi introduce implantul prin înfiletare. După aceasta se montează capa de vindecare tot prin înfiletare și se face sutura.

Etapa de montare a părții protetice

După implantare se pune o capă de vindecare ce are ca scop conformarea gingiei. Din motive estetice, după o săptămână se poate monta o lucrare provizorie, dar care are rol strict estetic, nu și funcțional.

Urmează o perioadă de 3 – 6 luni destinată vindecării, urmată de amprentele necesare efectuării lucrării definitive.Lucrarea poate fi cimentată sau înșurubată, în funcție de poziția implanturilor – decizia aparține tehnicianului dentar

Adiția osoasă și implantul dentar

Adiția osoasă este varianta la care se apelează atunci cand nu este suficient os pentru implantare. După ce a fost inserat osul, se așteaptă aproximativ 6 luni până la inserarea implantului. Osul inserat poate fi propriu autolog recoltat din zone speciale ale cavitati orale dar in cea mai mare parte se foloseste os bovin sau uman heterolog imbogatit cu minerale pentru rezultate mai bune.

După ce se face aditia osoasa se asteapta o perioada de 7-9 luni pentru vindecare si formarea de os nou unde se poate insera implantul.

În ce constă procedura

Se face anestezia, după care medicul face o incizie. Osul este adaugat prin manopere speciale și este fixat de osul deja existent prin suruburi speciale .

Perioada de vindecare variază între 6 și 9 luni, timp în care pacientul va face un CT pentru a se observa evoluția. După vindecarea completă, se vor scoate acele șuruburi speciale și, în aceeași ședință, se va insera implantul.

CUM SE ÎNTREȚINE IMPLANTUL DENTAR

Implantul dentar vine la pachet cu igienizarea perfectă. Devine obligatorie respectarea celor două periaje zilnice și se recomandă utilizarea unui duș bucal.

Pe lângă grija de acasă, va fi nevoie de control și igienizare profesională o dată la 6 luni.

Vă reamintim că sănătatea dinților dvs. este esențială pentru întregul organism. Contactați-ne pentru o consultație!

Consultatie implantologie 150 Lei
Implant dentar ARDS 2300 Lei
Implant dentar MIS 2300 Lei
Implant dentar Alpha Bio/Biotech 2300 Lei
Implant dentar Bredent 3500 Lei
Implant dentar Straumann 5000 Lei
Sinus lift intern 2000 Lei
Sinus lift extern (nu include aditia osoasa si membrana) 2500 Lei
Augmentare osoasa artificiala (pulbere hidroxid de calciu) 800 Lei
Augmentare osoasa artificiala Bio-oss (0.5gr – 3gr) 500-1300 Lei
Membrana bio-gide 800 Lei
Bont protetic  implant ARDS 350 Lei
Bont protetic implant MIS 350 Lei
Bont protetic Alpha Bio/Biotech 350 Lei
Bont vindecare implant 250 Lei

STABILESTE O PROGRAMARE!


Privacy Preference Center

  • PROGRAMARI