Implantologie

Întrebări frecvente

În general, atunci când te confrunți cu nevralgii dentare sau cu alte probleme serioase, se recomandă și efectuarea unui examen radiologic (radiografie sau tomografie computerizată). Însă radiografia sau tomografia ar trebui să fie făcută în urma recomandării medicului stomatolog, care îți va recomanda tipul de investigație necesară și locul în care o poți face. Așadar, este bine ca mai întâi să vii la o consultație. Pentru programare, ne poți contacta la telefon 0771 791 263, la adresa de e-mail office@omegaomnident.ro sau poți completa aici un formular online.

Urmărește-ne site-ul și postările de pe social media pentru a fi la curent cu reducerile și ofertele noastre. Spre exemplu, în februarie 2022 am pregătit pentru pacienții noștri o promoție la implanturi dentare: 700 de lei reducere în perioada 12-26 februarie.

În Clinicile Omega Omnident, serviciile stomatologice pot fi achitate și în rate, prin TBI Pay. De exemplu, pentru sume de până la 50 000 lei, ai posibilitatea să achiți chiar și în rate fără dobândă. Află aici mai multe informații!

EMAIL

Nu lasa problemele sa astepte.
Contacteaza-ne acum!

Programează-te online

Completează formuarul online pentru un consult profesional.

Ce este Implantologia?

IMPLANT DENTAR OMEGA OMNIDENT, BUCUREȘTI

Dacă ai pierdut un dinte sau chiar mai mulți, implantul dentar este soluția cea mai stabilă, confortabilă și durabilă. Este varianta de protezare care oferă impresia dinților naturali, care contribuie la un aspect estetic, dar mai ales redă posibilitatea masticației corecte și echilibrează funcția masticatorie.

În continuare, îți vom prezenta informații importante și detalii pe care este bine să le cunoști înainte să optezi pentru această variantă de tratament.

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este un dispozitiv medical care înlocuiește rădăcina dintelui atunci când aceasta lipsește. El este implantat și fixat în os și se comportă ca o rădăcină peste care se montează o lucrare protetică.

Implant dentar într-o zi - OMEGA OmniDent
Caz in lucru. Pe maxilarul inferior s-au pus implanturile. La maxilarul superior s-au făcut adititii osoase, așteptam osteointegrarea. După perioada de 7-9 luni se vor insera implanturile și se vor face lucrarile.

DE CE SĂ ALEGI IMPLANTUL DENTAR CÂND AI UNUL SAU MAI MULȚI DINȚI LIPSĂ?

Implantul dentar – o soluție mai aproape de dinții naturali

Implantul dentar nu înlocuiește protetica, ba chiar face parte din aceeași familie. Peste implant se montează componenta estetică, cea care înlocuiește coroana dentară.

3 motive pentru care implantul dentar este o soluție mai bună decât protetica fixă sau mobilă

  1. Nu sunt șlefuiți / afectați dinții vecini. Atunci când se dorește înlocuirea unui dinte, dar fără implantare, se caută puncte de sprijin pe dinții alăturați. Aceștia vor fi șlefuiți și vor avea rol de sprijin pentru lucrarea finala. În cazul implantului, lucrările sunt individuale, independente și stabile, fiind astfel protejați dinții din jur.
  2. Este o varianta mai confortabilă. Lucrarea protetică se poate scoate pentru igienizare și este mult mai stabilă. După perioada de acomodare, apare senzația de dinte natural.
  3. Durata mult mai mare de viață. Implantul poate fi în stare optimă pentru tot restul vieții, cu anumite excepții. Pe când o punte, spre exemplu, poate fi schimbată la aproximativ 5 ani, din cauza retracției gingivale. În cazul lucrărilor protetice fixe, dinții naturali pot ceda în timp din diferite cauze (infecții, fisuri, carii etc.), fiind necesare programări suplimentare.

Lucrare protetică sau implant dentar? Când și ce alegi

Pacienții sunt diferiți, iar fiecare în parte are nevoi diferite. În luarea unei decizii, un rol important îl are medicul stomatolog. Acesta va face recomandări după caz, pentru ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor.

Medicul va ține cont de mai multe aspecte, precum: densitatea osoasă, așteptările pacientului, bugetul alocat etc.

De regulă, implantul este cea mai bună variantă, dar este și ceva mai scump decât alte variante de tratament. De asemenea, se poate opta pentru o altă soluție, în funcție de calitatea osului, de existența unor patologii generale sau la dorința pacientului.

Avantajul implantului față de proteza dentară

Implantul dentar este durabil, stabil, fixat în os, așadar nu va cădea, nu se va mișca si va avea un aspect estetic care contribuie la starea de bine a pacientului. În cazul protezelor totale, se va opta pentru 6 sau 8 implanturi amplasate în puncte cheie, peste care se va monta lucrarea.

Proteza amplasată pe implanturi este fixată in sisteme speciale, fiind o opțiune stabilă atât pentru masticație, cât și în caz de tuse, strănut, suflatul cu putere etc., spre deosebire de proteza care nu are un sistem de ancorare.

Radiografie implanturi dentare inainte si dupa lucrare
Caz de implant dentar imagine inainte si dupa lucrare

DIN CE E COMPUSĂ O LUCRARE PE IMPLANT DENTAR?

Implantul dentar este compus din corpul implantului – partea montată în os – și din bontul protetic. Ultimul element este coroana dentară, care poate fi realizată din diverse materiale, în funcție de preferințele pacientului.

Elementele componente diferă în prima fază – pentru a ajuta procesul de vindecare se aplică acea capă de vindecare cu rol de conformare a gingiei.

DIN CE MATERIAL ESTE FĂCUT IMPLANTUL DENTAR?

Implantul dentar este făcut din titan cu o puritate de 99,9%, fiind compatibil cu osul și cu organismul uman. Toleranța fiecărui pacient depinde de sistemul său imunitar si de starea sa de generală de sănătate.

CÂT REZISTĂ IMPLANTUL DENTAR?

Implantul dentar este o soluție de protezare „pe viață”. Important de știut este că igienizarea joacă un rol foarte important, în special în perioada de vindecare.

Implantul poate fi respins, dacă nu este bine igienizată zona. Printre complicațiile posibile se numără periimplantita, care poate conduce la expulzarea implantului. În acest caz, medicul va extrage implantul, iar după vindecare se va reîncerca implantarea.

ETAPE ALE IMPLANTULUI DENTAR

Nu există o rețetă standard, etapele variază în funcție de pacient și de starea sa de sănătate, de bugetul alocat, de timpul pe care îl are etc.

Un prim pas este consultația. Este important ca pacientul să comunice cu medicul și să stabilească împreună planul de tratament.

Pasul următor este realizarea CT-ului (computer tomograf) și a măsurătorilor care îi arată medicului dacă structura osoasă permite protezarea prin implant.

Următorii pași constau în alegerea unui plan potrivit și parcurgerea lui.

Etapa chirurgicală

Intervenția se duce la bun sfârșit sub anestezie. După ce pacientul confirmă că a amorțit zona, medicul face o incizie, după care frezează în os, iar mai apoi introduce implantul prin înfiletare. După aceasta, se montează capa de vindecare tot prin înfiletare și se face sutura.

Etapa de montare a părții protetice

După implantare, se așteaptă conformarea gingiei, cu ajutorul capei de vindecare. Din motive estetice, după o săptămână se poate monta o lucrare provizorie, dar care are rol strict estetic, nu și funcțional.

Urmează o perioadă de 3 – 6 luni destinată vindecării, urmată de luarea amprentelor necesare efectuării lucrării definitive. Lucrarea poate fi cimentată sau înșurubată, în funcție de poziția implanturilor – decizia îi aparține tehnicianului dentar.

Adiția osoasă și implantul dentar

Adiția osoasă este varianta la care se apelează atunci când masa osoasă a maxilarului nu este suficientă pentru implantare. După ce a fost inserat osul, se așteaptă aproximativ 6 luni până la montarea implantului. Osul inserat poate fi propriu (autolog, recoltat din zone speciale ale cavității orale), dar în majoritatea cazurilor se folosește os bovin sau uman heterolog îmbogățit cu minerale, pentru rezultate mai bune.

După ce se face adiția osoasă, se așteaptă o perioadă de 7-9 luni pentru vindecare și formarea de os nou, în care se poate insera implantul.

În ce constă procedura

Se face anestezia, după care medicul face o incizie. Osul este adăugat prin manopere speciale și este fixat de osul existent prin șuruburi speciale.

Perioada de vindecare variază între 6 și 9 luni, timp în care pacientul va face un CT pentru a se observa evoluția. După vindecarea completă, medicul va scoate acele șuruburi speciale și va insera implantul în cadrul aceleiași ședințe.

CUM SE ÎNTREȚINE IMPLANTUL DENTAR?

Implantul dentar vine la pachet cu necesitatea igienizării perfecte. Devine obligatorie respectarea celor două periaje zilnice și se recomandă, suplimentar, utilizarea unui duș bucal.

Pe lângă îngrijirea de acasă, va fi nevoie de control și igienizare profesională o dată la 6 luni.

Prețuri Implantologie

IMPLANTOLOGIE (începând de la 200 Lei)

Consultatie implantologie 200 Lei
Implant dentar ARDS 2500 Lei
Implant dentar MIS 2500 Lei
Implant dentar Alpha Bio/Biotech 2500 Lei
Implant dentar Bredent 3500 Lei
Implant dentar Straumann 5000 Lei
Sinus lift intern 2000 Lei
Sinus lift extern (nu include aditia osoasa si membrana) 2500 Lei
Augmentare osoasa artificiala (pulbere hidroxid de calciu) 800 Lei
Augmentare osoasa artificiala Bio-oss (0.5gr – 3gr) 500-1300 Lei
Membrana bio-gide 800 Lei
Bont protetic  implant ARDS 350 Lei
Bont protetic implant MIS 350 Lei
Bont protetic Alpha Bio/Biotech 350 Lei
Bont vindecare implant 250 Lei

Ai o urgență stomatologică?
Ne poți contacta oricând, în timpul programului de lucru!

Clinica Omega Omnident Piața Romană

Clinica Omega Omnident Floreasca