Despre ce este vorba in acest articol
Vrem să te ajutăm cum se poate mai bine, așa că am achiziționat microscopul dentar Leica M320 Advanced II KaVo. Este specializat pentru stomatologie, performant – de ultimă generație – și ne ajută să fim cât mai exacți.
Am putea detalia toate specificațiile tehnice, dar ne rezumăm în a spune că pacientul participă activ (poate observa pe ecran desfasurarea interventiei) și va beneficia de tratament modern.
Microscopul Leica M320 Advanced II KaVo este o investiție pentru ca voi, pacienții noștri, să vă bucurați de un zâmbet încrezător într-un timp cât mai scurt, să vă reducem durerile repede și să vă bucurați de sănătatea voastră orală.
Beneficiile microscopului în stomatologie
Microscopul este mai mult decât un instrument, este o extensie a simțurilor medicului. Acest aparat nu ajută doar medicul, ci și pacienții care vor intra pe ușa cabinetului cu o problemă și vor fi întâmpinați cu un tratament mai scurt și mai eficient. Se poate spune că acest microscop a revoluționat stomatologia.
În continuare îți oferim informații despre tratament și noutăți.
Endodonția și microscopul
În lipsa unui microscop, radiografia și simțul medicului sunt singurele căi de a vedea canalul. În timp ce multe proceduri sunt duse la bun sfârșit fără un microscop, tratamentele pe canalul radicular pot fi o provocare. Și nu vorbim despre un canal drept, ușor de tratat, vorbim de cazurile în care rădăcina are formă de cârlig, spre exemplu. Bine de știut este că radiografia nu este înlocuită, ci este doar completată de microscop.
Unele probleme – ace rupte, calcificări, praguri – pot rămâne fără rezolvare tocmai din cauza faptului că medicul nu poate vedea și nu poate simți decât până într-un punct. Din fericire, medicina avansează.
Cu ce ajută microscopul?
Microscopul ajută medicul să ducă la bun sfârșit tratamente problematice. Spre exemplu, în cazul unei obturații de canal clasice rata de succes este de aproximativ 60%, în timp ce microscopul depășește 90%.
- Canalele sunt tratate corect și complet. Microscopul permite vizualizarea clară a canalelor, așadar medicul va ști exact ce este de făcut.
- Operațiunea durează mai puțin. De cele mai multe ori, o ședință este suficientă pentru a trata un dinte.
- Infecția este ținută sub control. Microscopul ajută medicul să curețe complet zona afectată. În acest fel, nu rămân zone necurățate, deci se elimina posibilitatea ca o infecție să apară după tratament.
- Diagnosticul este limpede. Microscopul afișează informații pe care nu le poate oferi radiografia. Spre exemplu, fracturile longitudinale sau microfracturile.
Ce se întâmplă după?
După ce rădăcina dintelui a fost tratată și obturată, urmează refacerea coroanei. În funcție de cât de afectată a fost, se poate face protezare cu pivot și coroană, sau doar coroană dentară. Am dezvoltat pe această temă în articolele de blog. Pentru protezare cât mai naturală și fizionomică, vă recomandăm articolul nostru despre coroanele integral ceramice sau coroana de zirconiu.