Ortodonție

EMAIL

Nu lasa problemele sa astepte.
Contacteaza-ne acum!

Programează-te online

Completează formuarul online pentru un consult profesional.

Ce este Ortodonția?

Ortodonția se ocupă cu remedierea problemelor de poziționare și aliniament ale dinților, reglarea aliniamentului maxilarelor și tratarea anomaliilor dento-maxilare.

Modul în care sunt poziționați dinții nu reprezintă doar o problemă estetică, ci poate afecta și modul în care aceștia pot fi curățați și igienizați și procesul de masticație. Dinții strâmbi sau înghesuiți predispun la dezvoltarea cariilor și la apariția parodontozei, iar dificultățile de masticație pot provoca dureri de cap și ale zonelor adiacente, inclusiv ale mușchilor gâtului și coloanei vertebrale. De asemenea, pot fi afectate și articulațiile temporo-mandibulare. Și dinții care au spații mari între ei (spre exemplu, diastema sau strungăreața) pot genera probleme: migrarea altor dinți și dificultăți de pronunție. Spațiile dintre dinți pot fi remediate la persoanele adulte, în funcție de situație, și cu ajutorul fațetelor dentare.

Dinții prea înghesuiți sau prea rari sunt rezultatul unei nepotriviri între dimensiunea acestora și dimensiunile maxilarelor.

Poziționarea incorectă a dinților poate fi rezolvată cu ajutorul montării unui aparat dentar. Procesul îndreptării dinților este unul de durată și presupune parcurgerea mai multor etape.

Exista mai multe tipuri de aparate, fixe sau mobile, utilizate pentru realinierea dinților, reantrenarea mușchilor și controlarea creșterii maxilarelor:

Aparate ortodontice fixe:

  • Aparate ortodontice clasice – sunt formate din inele, sârme și/sau bracket-uri. Inelele se fixează în jurul dinților si sunt folosite ca ancore pentru dispozitiv, iar bracket-urile se fixează de obicei pe suprafața frontală a dintelui. Ligaturile de sârma sunt apoi trecute prin bracket-uri și atașate de inele. Acestea exercită o presiune constantă asupra dinților, direcționându-i către poziția corectă. Aparatele ortodontice se ajusteaza la intervale de 4-5 săptămâni, iar purtarea lor poate dura de la câteva luni până la câțiva ani. În general, copiii preferă variantele viu colorate, în timp ce majoritatea adulților optează pentru variantele transparente, aproape invizibile.
  • Menținătoare de spațiu fixe– în cazul pierderii premature a unui dinte de lapte, se folosește un menținator de spațiu pentru a ține edentația deschisă până la momentul creșterii dintelui permanent. Pe unul dintre dinții care încadrează breșa edentată se fixează un inel, de la care se extinde o sârmă către dintele aflat de cealaltă parte a breșei.

Aparate ortodontice mobile:

  • Gutiere – gutierele în serie sunt recomandate din ce în ce mai frecvent de un mare numar de ortodonți, pentru realinierea dinților în același mod în care acționează și aparatele, dar fără a folosi și sârme sau bracket-uri metalice. Gutierele sunt aproape invizibile și se scot în timpul mesei, periajului și folosirii aței dentare.
  • Arc transpalatinal – este un dispozitiv utilizat pentru lărgirea arcadei maxilarului și constă într-o placă de plastic fixată pe vălul palatin și câteva șuruburi care vor fi strânse. Scopul arcului transpalatinal este să lărgească bolta palatină, prin presiunea exercitată asupra articulațiilor osoase.
  • Dispozitive cranio-cervicale de tractiune – aceste dispozitive încetinesc creșterea maxilarului superior și mențin poziția dinților posteriori, în timp ce dinții frontali sunt trași înapoi.

Prețuri Ortodonție

ORTODONȚIE (prețuri începând de la 150 Lei)

Consultatie ortodontie150 Lei
Control periodic ambele arcade200 Lei
Amprenta model studiu200 Lei
Plan de tratament150 Lei
Aparat mobil/arcada1200 Lei
Aparat fix bracketi metalici/arcada2800 Lei
Aparat fix bracketi ceramic/arcada3300 Lei
Aparat fix bracketi safir/arcada3800 Lei
Gutiera contentie500 Lei
Retainer fix400 Lei
Recolat bracket metalic50 Lei
Recolat tubusor50 Lei
Recolat bracket ceramic100 Lei
Recolat bracket safir150 Lei
Relipit inel molar100 Lei
Aparat mobil twinblock1500 Lei
Aparat functional activator1500 Lei
Disjunctor pe inele1200 Lei
Disjunctor pe gutiere1200 Lei
Aparat functional trainer1000 Lei
Aparat functional de contentie700 Lei
Aparat functional masca Delaire600 Lei
Mentinator spatiu mobil500 Lei
Mentinator spatiu fix500 Lei
Aparat contentie mobil500 Lei
Colat buton canin inclus100 Lei
Aparat Incognito5000 EUR
Control aparat Incognito ambele arcade250 Lei
Profilaxie aparat ortodontic fix250 Lei
Recimentare disjunctor150 Lei
Control aparat mobil/arcada100 Lei
Inaltare ocluzie100 Lei
Detartraj + Igienizare dupa indepartarea aparatului250 Lei
Indepartare aparat ortodontic/arcada300 Lei

Ai o urgență stomatologică?
Ne poți contacta oricând, în timpul programului de lucru!

Clinica Omega Omnident Piața Romană

Clinica Omega Omnident Floreasca