Parodontologie

EMAIL

Nu lasa problemele sa astepte.
Contacteaza-ne acum!

Programează-te online

Completează formuarul online pentru un consult profesional.

Ce este Parodontologia?

Parodontologia este ramura medicinei dentare care se ocupă cu tratamentul bolilor și afecțiunilor care apar la țesuturile de susținere a dinților, denumite generic parodonțiu sau, popular, gingie și osul din jurul dinților.

Cel mai adesea, tratăm în clinica noastră boala parodontală și retracția gingivală.
Boala parodontală (boala gingiei) este ce mai comună cauză a căderii dinților, chiar și a celor sănătoși, la persoanele adulte. Această boală inflamatorie atacă gingiile, osul și structurile de susținere ale dinților.

Parodontoza este provocată de tartrul dentar, format din depunerile solide care se creează pe suprafața dintelui. Depunerile de tartru sunt favorizate de igiena precară și de acumularea plăcii bacteriene. Tartrul poate irita gingiile, care se înroșesc, se inflamează, devin sensibile sau sângerează. Dacă nu este îndepărtată zilnic, cu ajutorul periajului, al aței dentare și a apei de gură, placa bacteriană se întărește și formează tartrul din jurul dinților. Acesta poate mări spațiul dintre gingie si dinte, făcând mai dificilă îndepărtarea plăcii formate.

Este posibil să ai parodontoză și să nu știi, pentru că parodontoza este o afecțiune tăcută, care se instalează treptat și poate să nu dea simptome evidente la început. Iată un motiv în plus pentru care verificările și examinările dentare regulate sunt necesare! Există numeroase semnale care pot atrage atenția asupra instalării bolii parodontale, și anume:

  • Respirație urât mirositoare și gust neplăcut care persistă.
  • Gingii care sângerează la periaj sau la curățarea dinților cu ața dentară.
  • Gingii înroșite, umflate sau fragile.
  • Gingii retrase sau depărtate de dinți.
  • Puroi între dinți, observat atunci când apeși gingiile cu degetul.
  • Durere la mestecat.
  • Dinți care sunt extrem de sensibili la cald sau la rece.


Tratarea bolii parodontale poate varia în funcție de cât de mult a progresat boala. Primul pas este curățarea în profunzime și detartrajul, pentru îndepărtarea plăcii bacteriene și a depozitelor de tartru de pe dinți. Suprafețele rădăcinii dintelui pot fi, de asemenea, netezite pentru a ajuta țesutul gingival să se reatașeze pe dinte și să grăbească procesul de vindecare.

În anumite cazuri, când pungile parodontale au devenit prea adânci sau se vindecă foarte greu, chirurgia parodontală poate fi necesară pentru a remedia problemele. O bună igienă orală zilnică și profilaxia efectuată regulat în cabinetul stomatologic împiedică dezvoltarea bolii parodontale.

Retragerea gingivală este mai des întâlnită la adulții tineri, chiar dacă aceștia pot avea un parodonțiu sănătos. Există mai multe etiologii, cele mai comune fiind periajul dentar agresiv și bruxismul (scrâșnirea dinților). Retragerea gingivală nu este numai inestetică, dar poate provoca și pierderea dintelui. Poate fi tratată cu ușurință printr-o grefă gingivală. Medicul nostru parodontolog îți poate răspunde la orice întrebare în legătură cu această procedură sau cu alte afecțiuni parodontale care te preocupă.

Prețuri Parodontologie

PARODONTOLOGIE (prețuri începând de la 100 Lei)

Consultatie specialitate150 Lei
Chiuretaj subgingival / dinte100 Lei
Gingivectomie / gingivoplastie / dinte150 Lei
Gingivectomie / gingivoplastie / 6 dinti600 Lei
Chiuretaj subgingival in camp inchis / 6 dinti600 Lei
Imobilizare dinti parodontici cu bara compozit600 Lei
Imobilizare dinti parodontici cu fibra de sticla600 Lei
Operatie cu lambou (nu include aditia osoasa si membrane)650 Lei
Tratament retractie gingivala / 3 dinti800 Lei
Tratament retractie gingivala / 6 dinti1200 Lei

Ai o urgență stomatologică?
Ne poți contacta oricând, în timpul programului de lucru!

Clinica Omega Omnident Piața Romană

Clinica Omega Omnident Floreasca