Pedodontia – stomatologie pentru copii

Pedodontia este ramura medicala care se ocupa cu diagnosticul si tratamentul afectiunilor stomatologice la copii.

Omega Omnident ofera servicii de stomatologie pentru copii in cele 2 clinici din sectorul 1 (Piata Romana) si sectorul 2 (zona Floreasca).

Si pentru ca stim ca la copii frica de dentist este adevata provocare, am dotat clinica cu aparat de inhalosedare pentru tratamente fara dureri sau stres. De asemenea, echipa noastra este formata din medici dentisti cu experienta care stiu sa lucreze cu cei mici, astfel incat sa transforme mersul la dentist din frica, in rutina medicala normala.

Despre dentitie la copii

Dentitia copilului se formeaza inca dinaintea nasterii. Cel mai devreme la 4 luni, primii dinti de lapte care erup prin gingiile din partea inferioara a gurii, sunt incisivii centrali urmati indeaproape de incisivii din partea superioara a cavitatii bucale. Desi cei 20 de dinti de lapte apar pana la varsta de 3 ani, ordinea in care ei apar variaza.

Schimbarea dintilor permanenti

Dintii permanenti apar in jurul varstei de 6 ani, incepand cu molarii si incisivii din partea inferioara a cavitatii bucale. Acest proces continua pana in jurul varstei de 21 de ani. Adultii au 28 de dinti permanenti sau pot ajunge pana la 32 incluzand maseaua de minte.

Este important sa mentinem sanatatea dintilor de lapte. Cariile neglijate pot si de obicei chiar duc la probleme ce afecteaza permanent dezvoltarea dintilor.

Importana dintilor de lapte/ primari la copii

 • O mestecare si hranire adecvata;
 • Ofera spatiul dintilor permanenti si ii ghideaza in pozitia corecta;
 • Permit dezvoltarea normala a oaselor si muschilor maxilarului;
 • Dintii de lapte influenteaza dezvoltarea vorbirii si participa la formarea unei prezente agreabile.

Recomandarile clinicii Omega Omnident pentru ingrijirea dintilor la copii

Clinica OMEGA OMNIDENT recomanda inceperea periajul dintilor copilului imediat ce primul dinte a erupt. Puteti folosi pasta de dinti cu fluoride, cantitativ cat un bob de mazare, dupa ce copilul este suficient de mare sa nu inghita.

La 4 sau 5 ani, copilul trebuie sa se spele singur pe dinti de doua ori pe zi dar sub supraveghere pana la 7 ani, astfel incat sa va asigurati ca face acest lucru constiincios.

Atunci cand invatati copilul sa se spele pe dinti:

 • Puneti periuta in unghi de 45 grade;
 • Incepeti perierea usoara din dreptul gingiilor intr-o miscare circulara usoara;
 • Periati suprafata exterioara a fiecarui dinte, partea de sus si jos;
 • Repetati aceeasi metoda pentru suprafata interioara a dintilor si gingiilor;
 • Terminati prin perierea limbii pentru improspatarea respiratiei si indepartarea bacteriilor;
 • Folositi ata dentara pentru indepartarea placii dentare dintre dinti, unde periuta nu ajunge.

Carii la copii de la cele mai fragede varste.

O forma serioasa de carii la copii se regaseste in randul sugarilor. Si asta datorita expunerii prelungite a danturii bebelusului la lichide cu un continut ridicat de zahar. Printre acestea fiind laptele (inclusiv laptele matern), laptele praf, sucul de fructe si alte bauturi indulcite.

Lichidele dulci care intra in contact cu dintii bebelusului favorizeaza producerea unor acizi si bacterii care afecteaza smaltul dintilor.

Daca obisnuiti sa ii dati bebelusului o sticla cu lichid pentru a adormi, aceasta trebuie sa contina numai apa. Daca acesta nu adoarme fara sa simta gustul bauturii favorite, incercati ca in timp sa o diluati din ce in ce mai tare pe parcursul a doua, trei saptamani.

Dupa fiecare masa, stergeti dintii si gingiile bebelusului cu o compresa sterila sau betisor pentru a indeparta placa.

Utilitatea inhalosedarii la copii

În cabinetele noastre toate terapiile destinate copiilor beneficiaza de o modalitate de sedare simpla si eficienta. Pentru a-i face sa vina cu placere la dentist, sa aiba o experienta fara stres si sa nu stie ce sunt neplacerile, folosim inhalosedarea.

Inhalosedarea la copii este cea mai sigura metoda de relaxare si sedare ce poate fi aplicata in tratamentele dentare destinate tuturor pacientilor de varsta mica. Inhalarea gazului ilariant, care este un amestec de protoxid de azot si oxigen, se va face pe scaunul stomatologic printr-o mascuta speciala. Gazul este sigur si non-toxic, acesta fiind eliberat din corp imediat dupa ce a incetat administrarea.

La scurt timp dupa inhalare, va disparea complet orice forma de stres sau anxietate. Instalandu-se in loc o stare de relaxare si calm. Ceea ce va face ca pacientul sa se simta confortabil si medicul sa poata lucra mult mai simplu si mai eficient.

Care este utilitatea ihalosedarii la copii?

Atunci cand nu stiu despre ce este vorba la dentist sau au avut o experienta mai putin placuta, copiii pot fi speriati de orice astfel de vizita. Prin folosirea inhalosedarii ca principala metoda de sedare si de pregatire a terapiilor dentare, lucrurile s-au schimbat radical.

Sedarea prin inhalare cu gaz ilariant la copii are urmatoarea utilitate:

 • este o metoda sigura de sedare;
 • gazul incolor are un miros si un gust usor dulce;
 • produce o sedare constienta, pacientul fiind cooperant;
 • copilul nu mai este agitat sau anxios, devenind relaxat;
 • efectele sale sunt rapide, producandu-se in doar cateva minute de la inhalare;
 • nu necesita o pregatire speciala;
 • iesirea din stare se face complet dupa incetarea administrarii;
 • este o procedura netoxica, fara efecte secundare.

Cum se manifesta inhalosedarea ca alternativa a anesteziei la copii?

Dupa administrare apare o usoara senzatie de furnicaturi la nivelul bratelor si picioarelor, care este urmata de o stare de bine, de o senzatie placuta de relaxare si detasare. Copilul nu va mai avea nicio teama, va fi linistit si calm pe tot parcursul tratamentului stomatologic.
Fiecare pacient poate reactiona diferit, medicul stomatolog fiind cel care poate ajusta doza in functie de fiecare situatie in parte.

Nu exista contraindicatii pentru inhalosedare si orice copil poate beneficia de aceasta metoda de sedare. Singura limitare ar fi ca nu este indicat pentru pacientii care se confrunta cu o raceala si nu pot respira pe nas in timpul tratamentului stomatologic.

Inhalosedarea este cea mai sigura si recomandata procedura medicala de acest tip ce poate fi folosita pentru copii. Ea poate fi aplicata cu succes si in cazul copiilor care nu colaboreaza sau au o teama exagerata fata de medicul dentist sau in cazul copiilor cu nevoi speciale.

Gratie tratamentului de inhalosedare la copii, creste confortul si eficienta terapiilor aplicate, sedintele se scurteaza si rezultatele dorite pot fi obtinute in mai putin timp. Apelarea la metoda nu mai aduce amintiri neplacute legate de mersul la dentist, ci doar intalniri relaxate.

Adu-ti copilul la cabinetele noastre stomatologice de pedodontie si afla care este diferenta!

Consultatie 150 Lei
Pansament calmant 150 Lei
Tratament gangrena/sedinta 150 Lei
Coafaj direct/indirect 150 Lei
Extractie dinte temporar mobil 100 Lei
Extractie dinte temporar imobil monoradicular 150 Lei
Extractie dinte temporar imobil pluriradicular 200 Lei
Fluorizare topica/arcada 100 Lei
Tratament urgenta 250 Lei
Obturatie canal 150 Lei
Obturatie cu ciment ionomer de sticla 150 Lei
Periaj profesional bimaxilar 150 Lei
Pulpectomie devitala 150 Lei
Sigilare compozit fotopolimerizabil 150 Lei
Sigilare largita compozit fotopolimerizabil 150 Lei
Obturatie cu compozit fotopolimerizabil 150 Lei
Profilaxie (periaj professional si instructaj igienizare) 150 Lei
Anestezie 20 Lei

STABILESTE O PROGRAMARE!


Privacy Preference Center

 • PROGRAMARI