Profilaxie

EMAIL

Nu lasa problemele sa astepte.
Contacteaza-ne acum!

Programează-te online

Completează formuarul online pentru un consult profesional.

Ce este Profilaxia?

Profilaxia dentară presupune în primul rând  să mergi la un control stomatologic o dată la 6 luni. În cadrul acestui control, medicul va evalua starea de sănătate a dinților,  a gingiei și a întregii cavități orale.

Astfel, vor fi identificate nu doar posibilele carii, ci și afecțiunile gingiei, ale țesuturilor adiacente și ale mucoasei (stomatită, gingivită, parodontoză etc.). În cadrul profilaxiei dentare sunt incluse și metodele de igienizare: detartraj, periaj profesional, air-flow. Acestea sunt utile nu doar pentru sănătatea dinților, ci și a gingiei – multe persoane ajung în situația de a-și pierde dinții sănătoși din cauza plăcii bacteriene și a depunerilor de tartru, care provoacă parodontoză.

Printre metodele profilactice se numără și fluorizarea profesională și aplicarea de desensibilizant, pentru persoanele care experimentează disconfort atunci când consumă alimente prea reci sau prea calde.

Detartrajul presupune eliminarea  depunerilor solide de pe dinți, care poartă numele de tartru. Acesta este rezultatul mineralizării plăcii bacteriene care se formează la suprafața dinților. Tartrul format deasupra gingiei se numește salivar, iar cel care se acumulează sub gingie și este mai greu vizibil se numește seric. Medicul stomatolog va elimina, prin detartrajul cu ultrasunete, chiar și depunerile subgingivale ii interdentare din zonele mai greu accesibile.

Air-flow este procedura prin care se elimină placa bacteriană și petele de pe dinți, care pot fi provocate de fumat, de consumul de cafea, ceai negru, vin roșu, sucuri colorate etc. Jetul de apă utilizat pentru air-flow conține particule fine de bicarbonat de sodiu, care contribuie la albirea dinților și poate curăța spațiile care se curăță mai greu sau deloc prin periaj. Profilaxia cu airflow contribuie și la combaterea sângerărilor gingivale.

Periajul profesional completează detartrajul și airflow-ul, asigurând nu doar o curățare suplimentară, ci și lustruirea dinților, la care placa bacteriană va adera mult mai greu ulterior. Medicul va aplica pe periuța specială, rotativă, paste de dinți speciale, cu sau fără fluor, care sunt disponibile doar în cabinetele stomatologice. Periajul profesional se mai recomandă și înainte de procedurile de  fluorizare, albire sau de sigilare a dinților sau înainte de montarea aparatelor dentare.

Tratamentele profilactice te scutesc de multe probleme dentare și gingivale și de costuri suplimentare, pe care le implică tratamentele și procedurile de restaurare a danturii.

Prețuri Profilaxie

Consultatie stomatologica 150 Lei
Air-flow 200 Lei
Aplicare desensibilizant 200 Lei
Periaj profesional 200 Lei
Fluorizare cu gutiere 300 Lei
Gutiere fluorizare/albire 300 Lei
Gutiere bruxism/arcada 300 Lei
Detartraj 250 Lei
Pachet detartraj, air-flow si periaj profesional 300 Lei

Ai o urgență stomatologică?
Ne poți contacta oricând, în timpul programului de lucru!

Clinica Omega Omnident Piața Romană

Clinica Omega Omnident Floreasca