Protetica este ramura medicinii dentare care se ocupa cu restaurarea spatiilor goale atunci cand unul sau mai multi dinti au fost pierduti.

Protetica fixa 

Punti dentare
O punte dentara este alternativa de inlocuire a spatiului rezultat din pierderea dintilor. In pregatirea puntii, dintii limitrofi spatiului lipsa, trebuie sa fie slefuiti in vederea restaurarii coroanei si au drept scop de a servi ca bonturi pentru sustinerea dintilor inlocuitori.

Pierderea dintilor permanenti fie din cauza unor carii dentare sau bolii paradontale, fie din cauza unor vatamari sau accidente poate cauza multiple probleme grave pentru dintii vecini. Cand un dinte lipsa nu se inlocuieste, dintii limitrofi spatiului gol incep sa-si modifice pozitia prin inclinarea sau rotirea lor fata de alinierea celorlalti. Acest lucru poate accelera boala paradontala si defalcarea suplimentara a structurii osoase. Ca urmare mai multi dinti sunt in pericol de a fi pierduti.

Clinica OMEGA OMNIDENT asigura o inalta calitate a materialelor si tehnologiilor folosite. Lucrarile protetice efectuate din ceramica pe schelet metalic, ceramica pe schelet zirconiu (tehnica CAD-CAM computerizata) si ceramica integrala redau estetica zambetului dorit.

Coroane dentare
Coroana reprezinta o imbracaminte a dintelui care se plaseaza peste un dinte existent, pregatit cu mare grija in vederea intaririi, reconditionarii si imbunatatirii aspectului sau natural. Desi coroanele indeplinesc mai multe functiuni, cea mai obisnuita este de a sprijini un dinte atunci cand nu mai exista prea multa structura dentara pentru a aplica o plomba. Coroanele mai pot fi utilizate pentru protejarea structurii unui dinte care este fracturat sau spart.

Coroanele executate de clinica dentara OMEGA OMNIDENT sunt construite din aliaje de inalta precizie, ceramica sau dintr-o combinatie de metal imbinat cu portelan. Atunci cand alegeti materialul cel mai potrivit pentru dumneavoastra, specialistii nostri iau in considerare atat aspectul cat si functionalitatea acestuia.

Montarea unei coroane necesita o mare precizie. Dintele este pregatit prin indepartarea unei portiuni exterioare din acesta spre a permite asezarea grosimii coroanei. Se ia o amprenta pentru a se obtine un mulaj perfect al dintelui pregatit. Se aplica o coroana provizorie pana ce se lucreaza coroana permanenta intr-un laborator dentar. Odata ce coroana finala este gata, facem ajustarile necesare inainte de cimentarea acesteia. Scopul nostru este sa cream coroane care au un aspect si tuseu cat mai confortabil, la fel ca dintii dumneavoastra naturali.
Intreaga procedura necesita 2-3 sedinte pentru finalizare si, in general, necesita utilizarea anesteziei locale.

Protetica mobila

Protezele dentare totale si partiale
Dezvoltarea tehnologiei si a materialelor au imbunatatit fixarea, confortul si aspectul protezelor dentare care reprezinta calea cea mai rentabila de a inlocui un dinte lipsa. Protezele pot oferi persoanelor carora le lipsesc mai multi dinti, numeroase beneficii, inclusiv un suport suplimentar al buzei si obrazului care ajuta atat vorbirii cat si mestecarii si inghitirii alimentelor.

Dupa montarea si fixarea initiala, mai pot fi necesare ajustari minore. Este important sa se programeze o examinare de urmarire pentru a se asigura ca tesuturile de sub dintii inlocuiti raman sanatoase.
Procedura necesita vizite multiple si de obicei nu este necesara anestezia.

Consultatie 150 Lei
Cimentare coronara 100 Lei
Ablatie coronara 50 Lei
Reparatie dinte proteza 150 Lei
Coroana provizorie confectionata in cabinet 100 Lei
Coroana provizorie confectionata in laborator 150 Lei
Proteza provizorie Kemeny 250 Lei
Coroana provizorie acrilica pe implant 250 Lei
RCR turnat (pivot metalic) 200 Lei
Coroana metalica 300 Lei
Coroana metalo-ceramica 650 Lei
Coroana ceramica presata 1500 Lei
Coroana ceramica pe zirconiu 1500 Lei
Coroana pe implant metalo-ceramica 1200 Lei
Coroana pe implant ceramica presata 1500 Lei
Coroana pe implant ceramica presata pe zirconiu 1500 Lei
Proteza partiala acrilica 1200 Lei
Proteza totala acrilica 1500 Lei
Proteza partiala flexibila 2000 Lei
Reparatie proteza 350 Lei
Proteza Ancorvis 1800 Lei
Proteza scheletata cu 2 sisteme speciale 3000 Lei

STABILESTE O PROGRAMARE!


Privacy Preference Center

  • PROGRAMARI