Proteza dentara cu bolta pe cerul gurii

Apelarea le orice variantă de protezare, chiar și la una mobilă, ajută la rezolvarea unei probleme de sănătate generală, extrem de serioase

Lipsa unei igiene dentare adecvate, accidente neplăcute și înaintarea în vârsta pot aduce probleme stomatologice grave, ce necesită diverse variante de proteze dentare. Cum refacerea danturii este vitală pentru masticație, ne-am gândit ca, în acest articol să vorbim despre o soluție accesibilă, cu costuri mai mici, reprezentată de proteza dentară cu boltă pe cerul gurii.

Pierderea dinților parțială sau totală implică și alte probleme, cum ar fi o estetică neplăcută a guri, modificarea aspectului și îmbătrânirea feței, dificultăți în pronunția cuvintelor, retracție osoasă. Tocmai de aceea, apelarea le orice variantă de protezare, chiar și la una mobilă, ajută la rezolvarea unei probleme de sănătate generală, extrem de serioase.

Ce este o proteză dentară cu boltă pe cerul gurii?

Proteza dentară cu boltă pe cerul gurii este o proteză dentară mobilă, ce se prinde de dinți și pe bolta cerului gurii și care are rolul de a reface estetica, funcția masticatorie și fonetică a dinților lipsă. Aceasta poate să fie pentru a suplini absența unor dinții sau toți dinții de pe o arcadă dentară.

Chiar dacă nu este o variantă la fel de eficientă și confortabilă ca și o proteză dentară pe implanturi, ea poate reprezenta o alternativă și o soluție pentru cei care au nevoie de acest tip de produs, nu pot apela la alte variante de proteze și au la dispoziție un buget mai mic.

Din ce este formată o proteza dentară cu boltă?

Acest tip de proteză este formată dintr-o bază a protezei, ce reprezintă suportul din material acrilic sau compozit, de aceeași culoare cu gingia, și dinți artificiali, din diverse materiale, care sunt fixați pe această bază.

Protezele dentare se realizează în laboratoare specializate și trebuie să fie personalizate în funcție de particularitățile gurii și dinților rămași în cazul oricărui pacient. Ele trebuie să fie adaptate, confortabile, solide, stabile. Doar astfel pot fi câștigate funcțiile pierdute prin absența dinților naturali.

Cine poate apela la protezele dentare cu boltă pe cerul gurii?

Protezele dentare mobile, cu boltă pe cerul gurii pot fi utilizate de toți cei care mai au doar câțiva dinți pe arcada și au nevoie urgentă de suplinirea absentelor, pentru a se mai putea alimenta corespunzător. Ele pot fi utilizate în următoarele cazuri:

  • Pacientul are doar câțiva dinți în față sau lateral și a pierdut parțial sau total măselele;
  • În cazul lipsei totale a dinților de pe o arcadă;
  • În cazul în care nu se poate apela la o proteză dentară pe implanturi;
  • Pentru a beneficia de dantură pană la montarea unei danturi definitive pe implanturi.

Ea poate fi un mijloc eficient pentru toate categoriile de pacienți care au lipsuri dentare mari, oricare ar fi vârsta, nu doar pentru cei care au vârste înaintate.

După realizarea și utilizarea unei proteze dentare cu boltă pe cerul gurii, pacientul se va simți mult mai confortabil, va putea mesteca, pronunța mult mai bine cuvintele și fața nu va mai avea un aspect căzut.

Costurile mai mici, le recomandă ca pe o soluție de suplinire a danturii lipsă pentru toate categoriile de pacienți. Amanarea sau refuzul montării unei astfel de proteze, poate perturba foarte mult alimentația și manifestarea normală în viața socială!

Incazul în care aveți nevoie de o proteza cu bolta dentară pe cerul gurii adaptată și de calitate, vă așteptăm pentru un consult de specialitate în Clinicile OMEGA OmniDent!

Proteză dentară de silicon
Din dorința de a veni în întâmpinarea nevoilor unor pacienți mai sensibili și a crește gradul de confort...
Citește mai mult
Proteza fixă pe implanturi - etape
Edenția parțială sau totala este o situație extrem de neplăcută pentru multe persoane, care din varii...
Citește mai mult
Cum protezele fixe cu 4 implanturi vă pot transforma zâmbetul și încrederea în sine? Avantaje, etape și întrebări, inclusiv legate de cost.
Te-ai săturat să te simți stânjenit de zâmbetul tău și să te chinui să mănânci alimentele tale preferate?...
Citește mai mult
Ce trebuie să știi despre aparatul dentar?
Cu toții ne dorim dinți perfecți, cu un aliniament impecabil, care să ne dea încredere să zâmbim, fără...
Citește mai mult

Ai o urgență stomatologică?
Ne poți contacta oricând, în timpul programului de lucru!

Clinica Omega Omnident Piața Romană

Clinica Omega Omnident Floreasca