Reîncepem activitatea pe 15 mai 2020

Măsuri de prevenție împotriva contaminării cu COVID-19

Dragi pacienți,

Începând cu data de 15 mai 2020 clinica Omega Omnident își reia activitatea suspendată temporar pe durata a situației de urgență. Pentru a vă păstra prioritatea rugămintea noastră este să programați consultațiile  telefonic ☎️ 0771 791 263  sau pe email începând de ASTĂZI.

Aceasta pentru că viața noastră a tuturor s-a schimbat, iar pentru a păstra sănătatea dvs. Orală și riscul expunerii la virusul SARS-CoV-19 ne impune noi proceduri de programare și tratament.

Pe această cale,  facem un apel la dumneavoastră să ne ajutați  să  ne păstrăm în  siguranță, pe dumneavoastră și pe noi  cadrele medicale,  prin respectarea noilor protocoale: de  consultație prealabilă pentru evaluarea riscului, programare, așteptare și tratament.

Considerând situația pandemică internațională  și pentru a  diminua riscurile contaminării cu SARS-CoV-19,  am luat măsuri și am implementat noi protocoale pentru consultația și tratamentul stomatologic.

Programare, discuții telefonice și proceduri înainte de sosirea în clinică.

1. Tratamentul are loc doar pe bază de programare, iar la telefon vom avea o scurtă discuție pentru investigații epidimiologice prin care să ne spuneți dacă ați prezentat semne specifice unei infecții respiratorii (tuse febră, dificultăți în respirație, eventuale dureri musculare).

2. În Clinica noastră vor fi tratați clienții care nu arată risc de propagare a COVID-19,  iar Tratamentul are loc doar după ce ați completat chestionarul declarație privind factori de risc.

Declarația se află aici (click pe link),

iar pentru reducerea timpului  de așteptare rugămintea noastră la dumneavoastră este, în măsura în care aveți disponibilitatea printării  acestora, complet și semnat declarația  înainte de a veni la clinică..  Astfel economisim  foarte mult timp pe care îl putem dedica tratamentului dumneavoastră și mai mulți pacienți  să beneficieze de tratament.

3. Programările le efectuăm în urma unui triaj telefonic, în funcție de urgența procedurii și statutul rezultat în urma discuțiilor telefonice privind statutul epidemiologic.

4. În cazul în care manifestați semnele unei infecții respiratorii (febră, tuse, dificultăți în respirație dureri musculare) vă rugăm să ne contactați pentru reprogramare. Pacienții care prezintă potențial risc de răspândire COVID-19 vor fi îndrumați spre clinicile avizate pe durata pandemiei.

Intervalul programărilor și proceduri în clinică

Ne dorim ca cei mai mulți pacienții noștri să se bucure de sănătatea lor deplin, iar  contextul actual impune să stabilim intervale orare de programare și primire a pacienților în mod diferit. Pentru aceasta vă comunicăm cum se va derula procedura și facem un apel la dvs. Să ne ajutați să păstrăm un flux cât mai lin al discuțiilor preliminare, al intervalelor orale stabilite în urma programării, dezinfectarii în cabinet.

 • Vom trata doar pacienții care au făcut programare înainte și doar după ce am făcut investigațiile epidemiologice prealabile. Repetăm rugămintea de a veni cu declarația completată dacă aveți această posibilitate. Dacă nu o completăm la clinică.
 • In cazul in care pacientul are nevoie de însoțitor, declarația va fi completata si de acesta.
 • In cazul în care refuzați discuțiile despre statutul epidemiologic sau refuzați completarea declarației, din responsabilitate pentru noi și ceilalți pacienți nu putem începe tratamentul.
 • Înainte de programare apar semne de viroză, vă rugăm să ne contactați să reprogramăm consultația.
 • Programările vor fi făcute la intervale suficiente pentru a permite dezinfecția cabinetului. Știm că durerile de măsele sunt insuportabile, dar vă rugăm să veniți cu maxim 10 minute înainte de ora programată la consultație. Astfel evităm aglomerarea.
 • Din același motiv, vă rugăm să veniți la clinică neînsoțiți cu excepția copiilor, persoanelor vârstnice sau cu dizabilități care au nevoie de însoțitor.
 • La intrarea în clinică folosiți dezinfectantul aflat la intrare și puneți papucii de protecție de unică folosință.
 •  În sala de așteptare, păstrați distanța de 1 m pentru siguranța dvs.
 • Respectați măsurile individuale pentru evitarea contaminării CU COVID-19.

dezinfectare cu raze uv cDezinfectarea aerului cu lămpi UV-C

Ce puteți face pentru prevenirea COVID-19. Măsuri individuale

 • Igiena este prima măsură pe care o puteți lua la nivel individual. Spălați-vă frecvent mâinile cu apă și săpun pentru 20 secunde. Dacă nu puteți spăla cu apă și săpun folosiți dezinfectant cu alcool 60%. Nu folosiți soluții pe baza de clor pentru a vă dezinfecta mainile sau fața.
 • Evitați să duceți mâna pe fața, la nas sau gură. Spălarea frecventă a mâinilor rămâne cea mai sigură cale de a nu vă infecta.
 • Evitați zonele aglomerate, deplasările și călătoriile dacă nu sunt urgențe.
 • În cazul în care strănutați, tușiți sau aveți alte simptome ale unei potențiale viroze, purtați masca de protecție. În cazul în care strănutați sau tușiți, dar nu purtați mască, acoperiți gura cu cotul.
 • Purtați mască doar dacă suspectați că sunteți bolnav sau aveți simptome ale unei viroze.
 • Păstrați distanța de siguranță dacă intrați în contact pe persoane care tușesc, strănută sau au febră.
 • Păstrați distanța de 4 m între dvs și interlocutorul dvs.
 • In cazul în care suspectați că ați fost infectat sunați la 112, nu vă deplasați la spital.
 • Dezinfectanți suprafețele și obiectele care le folosiți cu dezinfectant ( apă cu clor sau dezinfectant cu alcool de concentratie mai mare de 60%). Între obiectele pe care le folosiți frecvent sunt telefonul, cheile, laptopul.
 • Nu luați antibiotice sau medicamente antivirale decât la recomandarea medicului.

dezinfectarea aerului cu lămpi UV-CDezinfectarea aerului cu lămpi UV-C

Măsuri de protecție pe care le luăm la clinică

Din responsabilitate pentru dvs și colegii noștri comunitatea din care facem fiecare parte luăm toate măsurile necesare pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-19.

 • Triem pacienții în funcție de urgența situației și evaluăm statutul epidemiologic.
 • Înainte de a veni la clinică, vă recomandăm să completați declarația că nu manifestați simptome specifice virozei și că nu ați intrat în contact cu persoane cu risc. DECLARATIE
 • În cabinet s-au montat echipamente de dezinfectare cu UV-C care dezinfectarea în timp real a aerului de cabinet și care este eficient pentru toate tipurile de virusuri. 

În cabinet luăm constant următoarele măsuri:

 • Igienizarea după fiecare pacient tratat în clinică. Dezinfectarea suprafețelor de contact, podea, echipament de protecție și instrumentar. Pentru aceasta vom face programările la un interval mai mare de timp. Vă mulțumim pentru înțelegerea dvs.
 • Vom permite un singur însoțitor când este cazul (pentru copii, persoane cu dizabilități sau bătrâni care au nevoie de însoțitor).
 • La intrare aveti la dispozitie dezinfectant pentru dvs. (si însoțitor DACĂ este cazul). Punem la dispoziția dvs. Dezinfectantul și săpun pentru spălat pe mâini va fi la dispoziția dumneavoastră și a personalului nostru.
 • Personalul medical poartă echipament de protecție personală mască, mănuși și ochelari de protecție.
 • Instrumentarul este sterilizat urmărind indicatorii de siguranță.
 • Spațiul se va aerisi frecvent, în mod specific cabinetelor stomatologice.
 • Echipamentul de unică folosință este aruncat și gestionat potrivit normelor în vigoare în vederea gestionării deșeurilor.
 • Spațiul este amenajat să existe 1 m distanță în spațiul de așteptare.
 • Vom continua să vă informăm și să vă tratăm cu profesionalism și empatie atât pentru păstrarea măsurilor de siguranță, cât și cele ce implică tratamentul dvs.

Pentru programări puteți folosi acest formular.

Terapia cu plasma pentru paradontoza avansată. Ce este. Recomandări. Precauții
Parodontoza sau parodontita este afecțiune cronică a gingiilor la care se ajunge doar dacă nu sunt luate...
Citește mai mult
Extracția dentară chirurgicală. Ce trebuie să știi?
Sunt situații în care, datorită unor complicații, extracția dentară simplă nu mai este o intervenție...
Citește mai mult
Ce este Laterodeviație Mandibulară și care sunt soluțiile?
Există o serie de anomalii dentare, pentru a căror diagnosticare și tratare este nevoie de o evaluare...
Citește mai mult
De ce e important să ai un serviciu dentar pentru companii cu o clinică dentară deschisă non-stop?
Serviciul de urgențe stomatologice este unul de care orice persoană are nevoie la un moment dat. Fără...
Citește mai mult

Ai o urgență stomatologică?
Ne poți contacta oricând, în timpul programului de lucru!

Clinica Omega Omnident Piața Romană

Clinica Omega Omnident Floreasca