Tipuri de implant dentar

Pentru a afla cel mai potrivit tip de implant dentar, apelați cu încredere la specialiștii de la clinicile Omega OmniDent.

Implantul dentar reprezintă în clipa de față cea mai bună și sigură metodă pentru a reface estetica dentară, atât în cazul pierderi unui singur dinte, cât și atunci când un accident, o infecție puternică sau afecțiuni precum parodontoza au dus la pierderea mai multor dinți sau chiar la situația de a avea o întreagă arcadă dentară de refăcut.

În condițiile în care tehnologia de realizare a implanturilor, materialele utilizate și tehnica de intervenție au evoluat foarte mult, pacienți pot beneficia astăzi de mai multe tipul de implant dentar, ce pot fi alese în funcție de particularitățile fiecărui caz.

Astfel fie ca aveți nevoie de un implant unic, fie de un implant complex, ce presupune montarea unei lucrări pe mai multe implanturi, există soluții și mai multe variante de produse. Însă ceea ce rămâne extrem de important este să apelați la un cabinet stomatologic ce dispune de un medic implantolog specialist, cu experiență.

 1. 1. Mini-implanturile

  Acest tip de implanturi sunt unele foarte subțiri, ce pot fi utilizate doar în anumite zone ale maxilarelor, cum ar fi în cele unde se situează incisivii laterali. Ele au o aplicabilitate limitată și de durată redusă, putând fi montate doar la persoanele mai în vârstă, pentru lucrări provizorii înainte de implanturi definitive sau pentru fixarea anumitor tipuri de proteze mobile.

  2. Implanturile unice

  Acest gen de implanturi sunt cele care sunt utilizate în cazul unei reconstrucții dentare unde lipsește un singur dinte. Procedura constă în fixarea unui șurub de titan pur în osul maxilarului, înșurubarea unui bont protetic pe acesta și fixarea sau cimentarea unei coroane dentare pe bont. Ceea ce se va vedea la final va fi doar coroana dentară, ce poate fi realizată din mai multe tipuri de materiale, foarte rezistente și cu aspect identic cu cel al unui dinte natural.

  3. Implanturile multiple

  Atunci când trebuie realizate reconstrucții dentare pentru mai mulți dinți, situați în aceeași zonă, se apelează la implanturi multiple și coroane solidarizate. Procedura este identică implantului unic, numai că de această dată pot fi fixate două sau mai multe șuruburi, în funcție de particularitățile cazului. Metoda este mult mai confortabilă și avantajoasă, decât în cazul montării unei punți dentate sau a unei proteze mobile.

  4. Implanturi ortodontice

  Acestea sunt implanturi provizorii, ce au rolul de ancoră de tracționare a altor dinți, pentru stabilizarea unei zone unde urmează să se facă un implant unic sau multiplu.

  5. Implanturi scurte

  Sunt o alternativă la adițiile osoase, ce se folosesc în regiunile posterioare mandibulei, unde nu pot fi montate implanturi convenționale. Au rol de stabilizare și o mai bună fixare a unei lucrări.

  6. Implanturi zigomatice

  Reprezintă unele dintre cele mai complexe și complicate intervenții stomatologice pentru montarea unor lucrări dentare. Ele sunt recomandate pacienților cu atrofie osoasă avansată și severă, cazuri în care implanturile dentare trebuie să fie efectuate în oasele zigomatice. Pentru efectuarea lor este nevoie de medici cu competențe avansate și cu multă experiență.

  7. Implanturi Fast&Fixed în 24 de ore

  Acolo unde pierderile dentare sau parodontoza au dus la pierderea majorității dinților de pe o arcadă, singurele implanturi ce mai pot fi făcute sunt cele de tip Fast & Fixed. Acest gen de implant presupune inserarea a 4 sau 6 implanturi, în funcție de mandibulă sau de maxilar și montarea unei lucrări provizorii în 24 de ore, până la refacerea zonei și montarea lucrării dentare definitive.

Unde puteți beneficia de implanturi dentare?

Medicul care se ocupă de evaluarea situației și de recomandare unei variante de implant este medicul implantolog.Activitatea sa este complexă și specializată, necesitând competențe de medicină generală, chirurgie și stomatologie. Tocmai de aceea, dacă doriți recomandări și rezultate de cea mai bună calitate, apelați la clinici specializate, cu medici cu experiență.

În concluzie, oricare ar fi problema de estetică dentară cu care va confruntați, fie că este vorba despre pierderea unui singur dinte, de dinții de pe o parte sau de majoritatea dinților de pe o arcadă, există astăzi soluții pentru a vă reda funcționalitatea danturi și încrederea de a zâmbi.

Pentru a afla mai multe detalii despre recomandări, contraindicații, o a doua opinie și cel mai potrivit tip de implant dentar, apelați cu încredere la specialiștii de la clinicile Omega OmniDent.

Ghid introductiv. Ce trebuie să știi despre o punte dentară?
Dacă vă doriți un zâmbet încrezător, e nevoie să aveți grijă de dinții voștri. Ce faceți totuși dacă...
Citește mai mult
Infecție sub lucrarea dentară. Ce e de făcut?
Lucrările dentare, cum ar fi obturațiile, coroanele și implanturile, sunt importante pentru menținerea...
Citește mai mult
Semne ale respingerii implantului dentar. Ce e de făcut?
Rata de succes a tratamentelor cu implant dentar este estimată undeva la 95%. Acest lucru înseamnă că...
Citește mai mult
Terapia cu plasma pentru paradontoza avansată. Ce este. Recomandări. Precauții
Parodontoza sau parodontita este afecțiune cronică a gingiilor la care se ajunge doar dacă nu sunt luate...
Citește mai mult

Ai o urgență stomatologică?
Ne poți contacta oricând, în timpul programului de lucru!

Clinica Omega Omnident Piața Romană

Clinica Omega Omnident Floreasca