Tratament endodontic la microscop. Ce trebuie sa stii?

Microscop Omega Omnident

Pentru a trata o infectie pulpara sau de canal, a preveni orice complicatii ulterioare si a salva un dinte este nevoie intotdeauna de un tratament endodontic. În functie de natura problemei si de eficienta dorita se poate recurge la varianta clasica sau la cea de tratament endodontic la microscop.

A avea dinti sanatosi si a evita orice situatiile neplacute, care necesita interventii mult mai complexe, de durata si costisitoare, cea mai sigura solutie este aceea ce a vizita medicul stomatolog de cel putin doua ori pe an si de apela la cele mai avansate tehnici dentare disponibile in prezent. Astfel pot fi sesizate din timp orice afectiuni stomatologice si pot fi tratate corespunzator si eficient orice complicatii.

Ce este tratamentul endodontic?

Tratamentul endodontic este un tratament de canal, numit uneori si scoatere a nervului. El presupune o serie de interventii stomatologice si terapii specifice ce urmaresc indepartarea infectiei de la nivelul pulpei dentare si decontaminarea completa a zonei de orice fel de surse microbiene, ce pot afecta in continuare.

Un tratament endodontic corect implica parcurgerea urmatoarelor etape:

 • indepartarea pulpei dentare atat din camera pulpara, cat si de pe canalele radiculare;
 • curatarea, dezinfectarea camerei pulpare si a canalelor radiculare cu instrumente, solutii si aparatura specializata;
 • tratarea si pregatirea zonei pentru obturatia de canal, care este o sigilare a zonei;
 • aplicarea unei plombe sau a unei coroane dentare.

Cauzele comune care determina infectii la nivelul pulpei dentare si a nervilor dentari sunt: cariile, traumatisme la nivelul dintilor, afectiuni parodontale. 

Daca nu se apeleaza la tratamente dentare speciale, infectia se poate extinde pana acolo incat dintele nu mai poate fi salvat. Sau infectia se poate extinde si la dintii din jur, provocand alte probleme, cu aceleasi riscuri.

tratareaOmega omnident cariilor dentare

Prin ce difera obturatia de canal la microscop?

Obturatia de canal clasica se bazeaza in mare masura pe experienta, observatia si indemanarea medicului stomatolog. In cele mai multe cazuri rezultatele obtinute sunt multumitoare si de durata, insa ele nu elimina complet posibilitatea de a ramane mici probleme, care necesita in timp o noua interventie.

Spre deosebire de tratamentul traditional, obturatia de canal la microscop asigura o rata de succes mult mai mare in majoritatea cazurilor. Datorita preciziei ridicate facilitate de tehnologia utilizata, prin interventia la microscop, tratamentul este mult mai sigur, redus ca durata si cu eficienta mult mai mare. 

Obturatia de canal la microscop duce la eliminarea in proportie de peste 90% a riscurilor implicate in fiecare dintre etapele terapiei, atat non-chirurgicala, cat si in cea chirurgicala. Ea asigura o acuratete mult mai mare in curatarea camerei pulpare, sitemului de canale si de nervi. 

Metoda este de neevitat cand infectia este profunda si de dimensiuni extinse, cand dintele a suferit distructii avansate si carii severe. In astfel de cazuri tratamentul endodontic la microscop este singurul care poate face diferenta intre salvarea si extractia unui dinte.

clinica omega omnident inhalosedareCare sunt avantajele unui tratament endodontic la microscop?

Fiind vorba despre o terapie realizata cu mijloace tehnice ce evolueaza constant, rezultatele si eficienta tratamentelor sunt mult sporite. Printe cele mai importante avantaje oferite de tratamentul endodontic la microscop mentionam:

 • precizie mult mai mare in diagnosticarea si tratarea zonei afectate de infectie sau carie;
 • posibilitatea de a sesiza cu mare acuratete microfracturi sau fracturi longitudinale ale dintelui;
 • posibilitatea de a trata mult mai corect si mai complet dintele afectat;
 • rata de succes mult mai ridicata decat in cazul metodei clasice;
 • eliminare in proportie de 90 % a riscurilor;
 • durata mult mai mica de tratament;
 • un numar de interventii mult redus;
 • recuperare mult mai rapida;
 • risc de reinfectare si recidiva minim;
 • prin eficienta, asigura economie de timp si de bani.

Datorita tuturor acestor avantaje tratamentul de canal la microscop este cea mai sigura investitie in terapii dentare de acest tip.

Care este diferenta de pret pentru un tratament endodontic la microscop

Intrucat este vorba despre un tratament dentar ce presupune achizitia, apelarea la si pregatirea pentru a utiliza o tehnologie avansata, tratamentul endodontic la microscop are un pret mai mare decat cel pentru un tratament clasic.

Insa, daca luam in calcul toate avantajele oferite, costul merita tot efortul. Prin precizie si acuratete mai mare, eficienta sporita, durata de tratament mai mica, recuperare rapida, rata de succes ridcata, banii necesari pentru tratamente viitoare vor fi economisiti acum. Prin tratarea eficienta si salvarea dintelui cheltuielile pentru un nou tratament sunt eliminate.

Pentru a afla mai multe detalii despre tratamentul endodontic la microscop si aparatura folosita  in cabinetele Omega Omnident, nu ezitati sa ne contactati! 

Protezele dentare - 4 tipuri principale în funcție de mobilitate și cum să le alegi
Protezele dentare sunt o alternativă ideală pentru persoanele care și-au pierdut dinții naturali în...
Citește mai mult
Periajul profesional -  Importanța igienizării dentare în cabinetul stomatologic
Având în vedere că în zilele noastre mâncarea pe care o cumpărăm conține o cantitate destul de mare...
Citește mai mult
Demineralizarea dinților: 5 cauze ale apariției „petelor albe” la copii și adulți
În momentul în care observi că la suprafața dinților tăi au apărut niște pete albe cu aspect de cretă,...
Citește mai mult
Când trebuie să apelăm la servicii de urgențe stomatologice non stop. Iată câteva informații despre urgențe în stomatologie!
Cei mai mulți dintre noi se află cel puțin o dată în viață în situația de a apela la servicii de urgență...
Citește mai mult

Ai o urgență stomatologică?
Ne poți contacta oricând, în timpul programului de lucru!

Clinica Omega Omnident Piața Romană

Clinica Omega Omnident Floreasca