Toate campurile sunt necesare.

Inchideti Formularul de Programari

Implant dentar într-o zi. Da, se poate și uite ce trebuie să știi

  • Home
  • Implant dentar într-o zi. Da,...
icon
Implant dentar într-o zi. Da, se poate și uite ce trebuie să știi

No Comments

Sistemul de implantare Fast & Fixed este soluția rapidă pentru înlocuirea dinților pierduți și obținerea unui zâmbet strălucitor în doar 24h.

Implant dentar într-o zi

Implantul dentar este elementul protetic ce are ca scop inlocuirea dinților pierduți. Este inserat in os si funcționează ca un pilon pentru lucrarea protetică. Am dezvoltat și în articolele anterioare ce implica procedural si ce inseamna recuperarea dupa implant dentar, iar una dintre concluziile desprinse este că procedura trebuie să respecte anumite etape. 

In ce consta implantul dentar


Timpul poate fi scurtat, întrucât există posibilitatea implantării într-o zi, iar acesta este subiectul pe care îl vom dezvolta în acest articol. 

E posibil implantul dentar intr-o zi?

Da, este posibil, însă doar dacă starea pacientului o permite. Asta însemnând ca zona să fie în condiții optime – fără infecție și cu suficient os în care să fie inserat implantul. Adiția osoasă poate rezolva deficitul, însă se extinde perioada tratamentului. 

Implant dentar in lucru, inainte de osteointegrare
Implent dentar in lucru

Ce este implantul fast and fixed? 

Fast & Fixed este procedura prin care se protezează în doar 24h și pacientul poate părăsi clinica cu zâmbetul pe buze. 

Protezarea se realizează printr-un ansamblu de 4 sau 6 implanturi în funcție de arcada care urmează a fi protezată. 

Avantaje ale implantului dentar intr-o zi

  • Avantajul principal este timpul – comparativ cu procedura clasică, Fast & Fixed permite protezarea într-o singură ședință. 
  • Se poate evita astfel operațiunea sinus lift
  • Procedura vine cu unul dintre cele mai importante avantaje – aspectul natural al dinților și zâmbetul impecabil care va încuraja pacientul să zâmbească tot mai des. Și, cum bine știți, fericirea porneste de la un zâmbet. 
recuperarea dupa implant dentar
Fericirea incepe cu un zambet

Dezavantaje ale sistemului fast and fixed

  • Dezavantajul sistemului Fast & Fixed este prețul mai ridicat comparativ cu metoda tradițională. 
  • După implantare trebuie urmărit pacientul pentru a se observa echilibrarea ocluziei și ajustarea în cazul în care este necesar. Pe de altă parte, acest punct este valabil și pentru varianta tradițională.  
  • Procesul poate fi obositor. Țineți cont că veți petrece o zi în cabinet, iar asta poate fi obositor.  
  • Lucrarea se igienizeaza periodic de către medicul stomatolog, așadar veți face vizite scurte pentru întreținere. 

Cand este o solutie procedura de implant fast and fixed ?

Protezarea Fast & Fixed este potrivită pentru pacienții care au pierdut toți dinții de pe arcadă  sau care mai au puțini rămași, dar doresc să opteze pentru protezare totală. 

Vârsta nu este un criteriu, pot fi tratați astfel și pacienții tineri, însă cei trecuți de vârsta de mijloc optează de obicei pentru aceasta variantă de tratament. 

Radiografie implanturi dentare inainte si dupa lucrare
Din lucrarile noastre.

În ce constă procedura unui implant dentar de 24 h?

Implantul dentar fast & fixed respectă, în mare parte, aceleași etape clasice, doar că sunt comprimate într-o singură ședință care se întinde pe un număr mai mare de ore. 

Dacă pacientul are nevoie de adiție osoasă, nu se poate face adiția și proteza într-o ședință. Aceasta pentru că osul care a fost inserat are nevoie de timp pentru a se integra și, de asemenea, trebuie observat progresul. 

Implanturile sunt de mai multe tipuri și pentru fiecare pacient se va alege individual, în funcție de preț și teren (mai mici, mai late etc.). Medicul va analiza măsurătorile pacientului și va decide. Pacientul poate alege un brand anume dacă are o preferință (spre exemplu: Resista, ARDS, Dentium, MegaGen, Bredent etc.), dar numai dacă medicul îi oferă mai multe opțiuni. 

Precauții

Fiind o procedură medicală invazivă, sunt câteva aspecte de luat în cosiderare – de la boli, infecții, până la medicamentație – pe care le-am discutat în articolele anterioare destinate implantului dentar. 

Pentru a fi sigur dacă vi se potrivește această variantă de tratament, vă sugerăm să luați legătura cu medicul stomatolog și să programați o consultație. 

Cât costă un implant dentar în sistemul fast fixed

Costul unui implant dentar in 24 de ore depinde de complexitatea lucrării. Pentru a evalua lucrarea dvs puteți consulta pagina de prețuri sau, mai bine, să programați o consultație inițială la clinică. 

Nume (obligatoriu)

Telefon (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Subiect

Mesaj


1
  • Share This

Related Posts

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

EV SSL