Discuția de astăzi este despre parodontoză. În articolele anterioare am explicat pe larg ce este parodontoza și cum evoluează această afecțiune. Acum ne concentrăm pe soluții. Citește în continuare pentru a afla ce poți face dacă suferi de parodontoză sau dacă încerci să o previi.

Pe scurt – ce este parodontoza? 

Rădăcina dintelui este fixată în os de mici fibre care intra în alcătuirea ligamentului parodontal. Ligamentul permite mișcarea mintelui în timpul masticației – mișcarea ajută dintele să nu se rupă.

Parodontoza se traduce prin inflamarea ligamentului parodontal. Mișcarea naturală și sănătoasă a dintelui se transformă în mobilitate ridicată și retracție gingivală. Gingia se retrage, sângerează și expune rădăcina.

Parodontoza se vindecă? 

Simptomele parodontozei pot fi tratate, dar retracția osoasă nu poate fi oprită. Parodontoza nu se vindecă complet. Tratamentul nu are un final, este o rutină care menține dinții naturali cât mai mult timp pe arcadă.

Pe măsură ce parodontoza evoluează, este util să căutați variante de protezare.

Cum poate fi prevenită parodontoza 

Tratamentul ideal pentru parodontoză este prevenția. Spunem des asta, dar face minuni!

De asemenea, minuni poate face și igiena impecabilă. Igiena precară este primul factor care agravează boala, dar și care poate duce la apariția parodontozei. Depunerile lăsate în urmă se transformă în depuneri de tartru acumulate la baza dintelui.

Periați corect dinții, folosiți apă de gură și nu uitați de ața dentară!

De asemenea, dacă obișnuiți să fumați, ar fi util să lăsați în urmă tutunul. Fumatul agravează sănătatea dentară – crește șansele de apariția a bolii și poate ascunde afecțiunea, fiind depistată prea târziu.

tratament parodontoza

Tratamentul cu laser  – cea mai eficienta soluție

În articolele anterioare am enumerat mai multe variante de tratament, acum ne concentrăm pe unul dintre ele –  tratamentul cu LASER împotriva parodontozei.

Tratamentul Parodontal Laser LLL (Low Level Laser) tratează mai departe de igienă și metodele tradiționale. Elimină în mod selectiv țesutul afectat, protejându-l pe cel sănătos.

Laserul elimină tartrul depus la baza dintelui și sub gingie și netezește rădăcina pentru a ține departe coloniile de bacterii care s-ar putea adăposti pe acea suprafață rugoasă. După această procedură, rădăcina începe să se vindece.

tratament laser parodontoza

Ce se întamplă după tratamentul cu laser

Cum era de așteptat, după tratament este obligatoriu ca dinții să fie igienizați perfect. Asta înseamnă periaje corect executate, consecvență și respectarea vizitelor pentru periajul profesional. In plus, recomandăm eliminarea țigărilor și respectarea indicațiilor personalizate.

Despre alte tratamente stomatologice moderne

scoaterea extractia molarului de minte- masea de minte

Tot ce trebuie să știi despre extracția de molar de minte

De ce sunt molarii de minte problematici? Molarii de minte, numiți popular și măsele sau dinți de minte, de cele mai multe ori nu au loc pe arcadă…

citeste mai departe

durerile de dinti la copii

Ce trebuie sa stii despre durerile de dinti la copii. Cum ajuta inhalosedarea sa scape de frica de dentist?

  Aparitia primilor dinti, schimbarea lor si diverse afectiuni dentare sunt adesea asociate cu o stare de disconfort si durere. Pentru a putea…

citeste mai departe

inhalosedare omegaomnident

Inhalosedarea

Te doare dintele și te sperie mai mult vizita în sine la un cabinet dentar decât soarta lui? Sunetele frezelor îți dau fiori? Vizitele periodice…

citeste mai departe

tratament laser parodontoza

Stomatologie de performanță cu Doctor Smile – LASER Wiser Dental Diode 980 Nm, LA8D0001.3

Ne dorim ca pacienții noștri să își recâștige zâmbetul cât mai rapid cu putință, din acest motiv continuăm să investim în cele mai performante…

citeste mai departe

cabinet stomatologic modern omega omnident pepelea

Microscopul și tratamentele endodontice

Vrem să te ajutăm cum se poate mai bine, așa că am achiziționat microscopul dentar Leica M320 Advanced II KaVo. Este specializat pentru…

citeste mai departe

STABILESTE O PROGRAMARE!

Privacy Preference Center

  • PROGRAMARI