Parodontoza și tratamentul cu laser

Parodontoza și tratamentul cu laser | Sfatul Omega Omnident

Discuția de astăzi este despre parodontoză. În articolele anterioare am explicat pe larg ce este parodontoza și cum evoluează această afecțiune. Acum ne concentrăm pe soluții. Citește în continuare pentru a afla ce poți face dacă suferi de parodontoză sau dacă încerci să o previi.

Pe scurt – ce este parodontoza? 

Rădăcina dintelui este fixată în os de mici fibre care intra în alcătuirea ligamentului parodontal. Ligamentul permite mișcarea mintelui în timpul masticației – mișcarea ajută dintele să nu se rupă.

Parodontoza se traduce prin inflamarea ligamentului parodontal. Mișcarea naturală și sănătoasă a dintelui se transformă în mobilitate ridicată și retracție gingivală. Gingia se retrage, sângerează și expune rădăcina.

Parodontoza se vindecă? 

Simptomele parodontozei pot fi tratate, dar retracția osoasă nu poate fi oprită. Parodontoza nu se vindecă complet. Tratamentul nu are un final, este o rutină care menține dinții naturali cât mai mult timp pe arcadă.

Pe măsură ce parodontoza evoluează, este util să căutați variante de protezare.

Cum poate fi prevenită parodontoza 

Tratamentul ideal pentru parodontoză este prevenția. Spunem des asta, dar face minuni!

De asemenea, minuni poate face și igiena impecabilă. Igiena precară este primul factor care agravează boala, dar și care poate duce la apariția parodontozei. Depunerile lăsate în urmă se transformă în depuneri de tartru acumulate la baza dintelui.

Periați corect dinții, folosiți apă de gură și nu uitați de ața dentară!

De asemenea, dacă obișnuiți să fumați, ar fi util să lăsați în urmă tutunul. Fumatul agravează sănătatea dentară – crește șansele de apariția a bolii și poate ascunde afecțiunea, fiind depistată prea târziu.

tratament parodontoza

Tratamentul cu laser  – cea mai eficienta soluție

În articolele anterioare am enumerat mai multe variante de tratament, acum ne concentrăm pe unul dintre ele –  tratamentul cu LASER împotriva parodontozei.

Tratamentul Parodontal Laser LLL (Low Level Laser) tratează mai departe de igienă și metodele tradiționale. Elimină în mod selectiv țesutul afectat, protejându-l pe cel sănătos.

Laserul elimină tartrul depus la baza dintelui și sub gingie și netezește rădăcina pentru a ține departe coloniile de bacterii care s-ar putea adăposti pe acea suprafață rugoasă. După această procedură, rădăcina începe să se vindece.

tratament laser parodontoza

Ce se întamplă după tratamentul cu laser

Cum era de așteptat, după tratament este obligatoriu ca dinții să fie igienizați perfect. Asta înseamnă periaje corect executate, consecvență și respectarea vizitelor pentru periajul profesional. In plus, recomandăm eliminarea țigărilor și respectarea indicațiilor personalizate.

Protezele dentare - 4 tipuri principale în funcție de mobilitate și cum să le alegi
Protezele dentare sunt o alternativă ideală pentru persoanele care și-au pierdut dinții naturali în...
Citește mai mult
Periajul profesional -  Importanța igienizării dentare în cabinetul stomatologic
Având în vedere că în zilele noastre mâncarea pe care o cumpărăm conține o cantitate destul de mare...
Citește mai mult
Demineralizarea dinților: 5 cauze ale apariției „petelor albe” la copii și adulți
În momentul în care observi că la suprafața dinților tăi au apărut niște pete albe cu aspect de cretă,...
Citește mai mult
Când trebuie să apelăm la servicii de urgențe stomatologice non stop. Iată câteva informații despre urgențe în stomatologie!
Cei mai mulți dintre noi se află cel puțin o dată în viață în situația de a apela la servicii de urgență...
Citește mai mult

Ai o urgență stomatologică?
Ne poți contacta oricând, în timpul programului de lucru!

Clinica Omega Omnident Piața Romană

Clinica Omega Omnident Floreasca