Implantul de titan – ce este și alte informații utile

Implantul de titan - OMEGA OmniDent

Implantul dentar apare ca răspuns la grijile și întrebările pacienților referitoare la pierderea dinților. Medicul stomatolog va încerca întotdeauna să păstreze dintele natural pe arcadă pentru că este cea mai bună „proteză”. Atunci când nu este posibil, implantul dentar apare ca una din variante. Dacă vă întrebați ce este implantul dentar, cum funcționează și care sunt avantajele, aflați mai jos.

recuperarea dupa implant dentar

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este componenta chirurgicală care funcționează ca rădăcina dintelui natural. Este inserat în os și devine fundația peste care se va monta ulterior coroana sau chiar proteza dentară.

Tehnologia implantului 

Implantul din Titan are puritate de 99,9%, fiind compatibil cu organismul uman. Materialul îi oferă stabilitate și rezistență. Peste implantul dentar este montat bontul protetic, iar peste acesta va fi amplasată coroana dentară.

Avantaje vs. dezavantaje 

Pentru că vrem să vă ajutăm să luați o decizie informată, vă prezentăm avantaje și dezavantaje ale implantului dentar. Lista de mai jos nu înlocuiește vizita în cabinetul stomatologic.

Avantaje

  • Stabil – implantul dentar nu trebuie înlocuit în timp și nici nu își pierde stabilitatea. Excepția este cazul în care retracția osoasă duce la descoperirea implantului.
  • Confortabil – în timp dispare senzația de corp străin și este înlocuită de senzația de dinte natural.
  • Are o durată mare de viață. Implanturile dentare nu se înlocuiesc.
  • Este o variantă estetică de protezare – peste implant se pot monta coroane dentare care imita foarte bine dintele natural.
  • Implanturile dentare pot fi baza unei proteze. Am dezvoltat pe tema asta într-un articol anterior.
  • Implantul dentar protejează dinții cu care se  învecinează. Aceasta pentru că, în lipsa implantului, lucrarea protetică este solidarizată cu ajutorul dinților vecini. Aceștia sunt șlefuiți și susțin lucrarea, dar implantul permite lucrarea independentă.

Dezavantaje

  • Implantul dentar poate fi respins. De obicei, de vină este igiena precară. După retragerea inflamației cauzate de periimplantită, se poate reîncerca implanarea.
  • Nu poate fi inserat implantul dacă pacientul suferă de anumite afecțiuni, printre care și diebetul, ciroza hepatica, sau dacă pacientul este sub tratament menit să fluidizeze sângele. Discutați întotdeauna deschis cu medicul despre orice tratament sau afecțiune.
  • Poate fi nevoie de adiție osoasă. Poate fi avantaj și dezavantaj. Pe de o parte, este posibilă implantarea chiar și pentru pacienții care nu au suficient os. Dar poate fi privit și ca un dezavantaj pentru că este o etapă suplimentară, o procedură în plus.

Radiografie implanturi dentare inainte si dupa lucrare

Precauții 

După cum am spus și mai sus, implantul dentar nu este o opțiune pentru pacienții care suferă de anumite afecțiuni sau care sunt sub tratament. Comunicați întotdeauna medicului orice medicament administrat în ultima perioadă, chiar dacă nu pare important.

Atunci când considerați implantarea, este bine de știut că procedura nu se rezumă la o vizită. Inaintea implantării trebuie făcute analize și măsurători. După ce implantul a fost inserat, trebuie considerată perioada de vindecare și întreg procesul. Perioada de vindecare variază între 3 și 6 luni, iar dacă este nevoie de adiție osoasă, durata tratamentului crește semnificativ. Țineți cont că este cea mai bună variantă de protezare, iar în lunile destinate vindecării veți putea masca golul cu proteze provizorii, din motive estetice.

Prețul implantului dentar

Prețul variază pentru că pacienții sunt diferiți, iar tratamentul este personalizat. Pentru a vă contura o idee despre costuri puteți consulta lista, iar pentru o aproximare mai precisă, cel mai bine programați o consultație în cadrul căreia să discutați planul de tratament și pașii care sunt de urmat.

Ai mai multe intrebari sau vrei sa te programezi? Programează-te online aici.

Top 3 probleme stomatologice - Află cum să le eviți!
Conform statisticilor oficiale, 8 din 10 români au cel puțin o problemă stomatologică. Dacă luăm în...
Citește mai mult
Dintele fisurat. Ce e de făcut?
Cauzele unui dinte fisurat sunt numeroase. Adesea durerea resimțită la nivelul dinților poate fi consecința...
Citește mai mult
Strungăreața - Diastema. Ce este? Când apare? Cum o tratăm?
Poziționarea si distanțarea corecta a dintilor asigură un zambet impecabil. La unele persoane distanțarea...
Citește mai mult
Tot ce trebuie sa stii despre obturatia de canal?
Atunci când durerea resimtita la un dinte se agraveaza, cu siguranta va fi nevoie sa apelati la un medic...
Citește mai mult

Ai o urgență stomatologică?
Ne poți contacta oricând, în timpul programului de lucru!

Clinica Omega Omnident Piața Romană

Clinica Omega Omnident Floreasca