Tratarea afecțiunilor stomatologice pe durata sarcinii

masuri stomatologice pe durata sarcinii

Anestezia pe durata sarcinii

Este bine de știut că nu se face anestezie in primele 3 luni de sarcină. Este important să fie formate organele vitale ale fătului înaintea anesteziei de orice fel.

Există, însă, o excepție de la această regulă. Dacă este vorba de o infecție se face anestezie și se tratează dintele afectat.  Aceasta pentru că infecția poate face mai mult rău decât anestezia. În alte cuvinte, se optează pentru răul cel mai mic.

Cât despre ultimul semestru de sarcină, nu se face anestezie pentru că se poate declanșa travaliul. În acest caz, nu numai substanța cauzează declanșarea, ci și stresul pacientei.

Extracțiile dentare vor fi amânate până după sarcină, dacă, așa cum am menționat și mai sus, nu este vorba de o infecție sau de o urgență.

Radiografia dentară pe durata sarcinii

Indiferent de stadiul în care se află sarcina, nu se vor face radiografii deoarece radiațiie afectează fătul. Dacă pacienta are nevoie de tratament stomatologic care ar fi implicat în mod normal o radiografie, medicul va adapta tratamentul pentru a evita orice expunere la radiații.

Durerile dentare în timpul sarcinii 

Orice infecție trebuie tratată cât de curând. Principalul motiv este că aceasta poate afecta fătul prin placentă. Infecția se tratează cu anestezie sau fără, în funcție de toleranța pacientei la durere. Nu se recomandă suportarea infecției până la finalizarea sarcinii.

La apariția primelor semne ce indică o problemă la nivelul unui dinte se programează o consultație și se încearcă tratamentul fără radiografie. Dacă durerea nu cedează la administrarea medicamentului prescris, se încearcă descoperirea dintelui și localizarea durerii.

Întreținerea dinților în sarcină

Igienizarea profesională este mai mult decât bine-venită în sarcină! Din cauza hormonilor, gingiile se inflamează, pot sângera și genera disconfort. Recomandăm programarea periodică a periajului profesional și a detartrajului pentru a evita toate aceste neplăceri.

sfaturile noastre pentru dureri de dinti -omega omnident

Recomandări

  • Nu faceți radiografii!
  • Medicamentele în sarcină se administrează doar la recomandarea medicului ginecolog.
  • Igienizarea profesională se realizează în mod ideal din 3 în 3 luni.
  • Igiena dentară trebuie să fie impecabilă și acasă. Recomandăm periajul zilnic și folosirea aței dentare.
  • Nu neglijați consultațiile de rutină! Chiar dacă nu există dureri sau alte neplăceri, medicul poate observa semnele incipiente ale unei afecțiuni.
  • Dacă apare o problemă, de orice natură, trebuie tratată imediat.  Nu ignorați niciun semn sau afecțiune, indiferent cât de nesemnificative par la momentul acela. Orice afecțiune începe cu ceva ce poate fi trecut cu vederea. Un alt motiv pentru care să nu le ignorați este că nu trec de la sine, ba din contră, de cele mai multe ori se agravează.
Top 3 probleme stomatologice - Află cum să le eviți!
Conform statisticilor oficiale, 8 din 10 români au cel puțin o problemă stomatologică. Dacă luăm în...
Citește mai mult
Dintele fisurat. Ce e de făcut?
Cauzele unui dinte fisurat sunt numeroase. Adesea durerea resimțită la nivelul dinților poate fi consecința...
Citește mai mult
Strungăreața - Diastema. Ce este? Când apare? Cum o tratăm?
Poziționarea si distanțarea corecta a dintilor asigură un zambet impecabil. La unele persoane distanțarea...
Citește mai mult
Tot ce trebuie sa stii despre obturatia de canal?
Atunci când durerea resimtita la un dinte se agraveaza, cu siguranta va fi nevoie sa apelati la un medic...
Citește mai mult

Ai o urgență stomatologică?
Ne poți contacta oricând, în timpul programului de lucru!

Clinica Omega Omnident Piața Romană

Clinica Omega Omnident Floreasca